PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ODPRT

Odpiranje Poštarskega doma

Poštarski dom na Vršiči je za sezono 2021, odprl vrata obiskovalcem !

V četrtek 17. junija je tehnična ekipa Planinskega društva Pošte in Telekoma Ljubljana, pripravila Poštarski dom za obratovanje. Uradna otvoritev je bila naslednjega dne 18.6.

Zima nam povzročila kar nekaj težav. Zadnji teden pred otvoritvijo smo v zgornjem delu poti odstranili večjo količino trdega, zbitega snega. Pomagali smo si s strojem. Urejena je bila celotna pot od prelaza Vršič do doma. Na novo je bila zgrajen kamniti podporni zid, ki ga odnesel snežni plaz na cesti pred Tičarjevim domom.

Na samem domu je bilo več metrov ukrivljenih žlebov, poškodovani dve okenski polici, polomljena ograja na dvorišču, lesena zaščita na plinskem terminalu in stisnjena kompostnika, ki smo jih uporabljali za skladiščenje sodov za biološke odpadke.

Ekipa je pričela z delom na vse zgodaj in dokončala v poznih popoldanskih urah. Sodelovali so: Danilo Cej, Boris Lazar, Miran Selan, Peter Maček, Jože Rogelj Jože Rožun, Ivan Trampuž, Maks Žel, Milan Župevc.

Oskrbnik doma bo še naprej Benjamin Jelenc s svojo ekipo; ženo Matejo in podmladkom Maticem, Manco, Lovrom in Lano. Včasih pa bo še kdo priskočil na pomoč.

 

Smo optimistično razpoloženi. Pričakujemo dobro sezono.

 

Načelnik Gospodarskega odseka: Boris Lazar

 

Junij 2021