Zima
Obvestilo
Vršiška idila
Gore nad Vršičem -Razor

Planinsko potovanje Sarajevo – Dalmacija 2018 - ODPOVEDANO ZARADI PREMALO PRIJAVLJENIH

Območje: Tujina
Tip dogodka: potovanje
Kdaj: 31.08.18, V jutranjih urah (točen čas bo določen naknadno!) Povratek: 09.09.18, V večernih urah.
Zborno mesto: Avtobusna postaja Ljubljana, postajališče 29
Vodnik/kontakt: Jožef TIŠLARIČ (GSM: 040 792 547)
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka do zahtevna
Primernost: Ustrezna telesna pripravljenost.
Višinska razlika: Različno od dneva do dneva - glej program!
Okvirni časi hoje (ur): Različno od dneva do dneva - glej program!
Način prevoza: Posebni avtobus in ladjica.
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in oprema primerna vremenu, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, zdravstvena kartica, osebni dokument za prestop državne meje!
Prijave: Na priloženem obrazcu do 30. 1. 2018. Kasneje po dogovoru z vodnikom do zasedbe prostih mest.
Stroški: 625€/osebo pri min 40 udeležencih in velja za odhode iz Ljubljane.

Opis planinskega izleta v PDF obliki:

Prijavnica:

Prijave in plačila: do srede, 31. januarja 2018 oz. do zasedenosti prostih mest.

Planinsko potovanje Sarajevo – Dalmacija za člane PD PT Ljubljana

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja z vmesnimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda proti prestolnici BIH. Popoldanski prihod v Sarajevo. Sprehod do Vrela Bosne, priljubljenega izletišča. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Dan za celodnevno raziskovanje Sarajeva. Voden ogled mestnega jedra Sarajeva z lokalnim vodnikom. Prosti čas na Baščaršiji za okusno kosilo ali turško kavi v individualni domeni. Ogledali si bomo tudi muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995. Sprehodili se bomo ob reki Miljacki tudi čez Latinsko duprijo, most ki je bil kraj atentata Franca Ferdinanda. Povzpeli se bomo na razgledni stolp Avaz, ki je skupaj z anteno visok kar 172 m. Po želji se kavica v Tito baru. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Iz Sarajeva se bomo pod Igmanom zapeljali proti dolini Neretve in naselju Konjic. Ogled Titovega bunkerja v Konjicu, ki veljal za eno največjih skrivnosti Jugoslavije. Kar 350 Titovih podanikov bi se lahko vanj skrilo v primeru atomske katastrofe. Nadaljujemo do naselja Blagaj, kjer si bomo privoščili kosilo ob Vrelu Bune, ki velja za enega najmočnejših kraških izvirov v Evropi. Sledi še vožnja do edinega obmorskega letovišča BIH – Neum. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Dan namenjen raziskovanju delte Neretve. S tradicionalnimi plovili – lađami – se bomo s kozarčkom domače rakije popeljali po delti, kjer bomo imeli ''foto-safari''. Kljub temu, da še ne bo čas obiranja mandarin nas bo čakalo okusno kosilo in kozarcem črnega vina. Povratek v hotel. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Zapustili bomo letovišče Neum in nadaljevali ob obalni cesti proti Srednji Dalmaciji. Opoldne se bomo ustavili v Makarski pod pogorjem Biokovo, kjer bo moč obiskati bogat Malokološki muzej in si privoščit kosilo. V nadaljevanju dneva pa bomo obiskali tudi ''hrvaški Lurd'' – svetišče Vepric. Namestitev v hotelu v Jesenicah pri Podstrani. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do delte reke Cetine in naselja Omiš. Planinarili bomo po Omiški Dinari in osvojili najvišji vrh - Kula Imber 864 m. Spustili se bomo mimo planinskega zavetišča Luda kuda 650 m. Popoldanski samostojni ogled Omiša, možnost kopanja in druženja. Povratek v hotel. Nočitev. (4 ure hoje)

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Izlet s turistično ladjico in ''fish-piknik'' na Šolto, kjer se bomo po krožni poti povzpeli na najvišji vrh Šolte – Vela Straža 237 m. Popoldansko kopanje na Šolti in popoldanski povratek proti celini. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Osmi dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na ''hišno'' pogorje Perun, ki se dviga nad našim hotelom. S poti bomo lahko občudovali Mosor, Split, Kozjak, Biokovo in Srednjedalmatinski arhipelag. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Deveti dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet bomo začeli z ogledom rojstne hiše hrvaškega pesnika Josipa Pupačida in nadaljevali po razgledni poti proti obalnim letoviščem Vrulje in Pisak, kjer bo možnost kopanja. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Deseti dan: Zajtrk v hotelu. Možnost dopoldanskega kopanja. Voden ogled Splita z lokalno vodnico in nekaj prostega časa. Vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Cena planinskega potovanja je 625€/osebo pri min 40 udeležencih in velja za odhode iz Ljubljane

Vključeno:
- Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
- 9 x namestitev v hotelih*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih oz. triposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso (Sarajevo hotel 4*, Neum hotel 3*, Jesenice hotel 3*/hotelski apartmaji),
- Izlet s ladjico na otok Šolta in ''fish-piknik'',
- Lokalni vodnik v Sarajevu in v Splitu,
- Okusno kosilo s pijačo ob Vrelu Bune,
- Vstopnine po programu: Muzej genocida Sarajevo, stolp Avaz, Titov bunker Konjic,
- Vožnja z lađami po Neretvi z okusnim kosilom ob živi glasbi, neomejeno količino vina in pijačo dobrodošlice,
- Stroški prisotnosti planinskega vodnika (1 vodnik na max 20 prijavljenih),
- Priprava, organizacija in izvedba potovanja ter ddv.

Možna doplačila:
- Sporočit ob prijavi: Enoposteljna soba 10€/osebi na noč, zdravstveno zavarovanje, odpovednina,
- Osebna poraba, vstopnine, stroški dodatne prehrane in pijače ter aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (avtobus).

Po pisni potrditvi prijave nakažete 200€ akontacije na TRR: SI56 6100 0001 2778 351 (Agencija Izimanija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 31082018. Namen: DALMACIJA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

Registrski organ: AJPES Matična št. 6996167000 Davčna št. 86492071IBAN: SI56 6100 0001 2778 351 BIC/SWIFT: HDELSI22XXX Koda namena: SCVE
Agencija Izimanija, turistična agencija, Izidor Furjan s.p. Grajena 74, 2250 Ptuj, Slovenija.
www.izimanija.si / info@izimanija.si / +386 70 614 784

Ponudba pripravljena na dan 21/11/2017. Splošni pogoji so sestavni del ponudbe.

Pripravi za tisk