Dom je ODPRT

Iz Strunjana čez Lucan (190 m) v Portorož - PD PT Ljubljana

Območje: Obala in Kras
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 15.03.18, 08:00 Povratek: V večernih urah.
Zborno mesto: Glavna avtobusna postaja Ljubljana, postajališče 29.
Vodnik/kontakt: Stanislav Tomšič, GSM: 041 830 366
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Primerna telesna pripravljenost
Višinska razlika: Cca 200 m.
Okvirni časi hoje (ur): 3-4 ure, s postanki in ogledi.
Način prevoza: Posebni avtobus.
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in oprema primerna vremenu, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, zdravstvena kartica, osebni dokument.
Prijave: Primerna telesna pripravljenost
Stroški: 23 EUR.

Opis izleta v PDF:

OPIS IZLETA:

Na lanskem seniorskem izletu smo se v lepem spomladanskem vremenu sprehodili po Krožni učni poti »Strunjan v podobah morja«, letos pa se bomo podali iz Strunjana čez hrib Lucan (190 m) v Portorož.

Z avtobusom se bomo odpeljali do gostilne Sosič v Strunjanu, od koder se bomo najprej sprehodili med nasadi kakijev do domačije Knez, s predstavitvijo kmetije in kraja. Po krajšem počitku in osvežitvi se bomo po označeni strmi poti povzpeli na flišni greben med Strunjanom in Lucijo. Z vrha bomo imeli lep razgled na strunjanske in sečoveljske soline, Nanos, Triglav in slovensko morje ... Sledil bo sestop po cesti do Lucije, kjer bomo imeli toplo malico. Nato se bomo ob obali sprehodili do Portoroža. Vrnitev v Strunjan bomo skrajšali s hojo skozi osvetljeni 550-metrski predor Valeta, ki se začne nad Avditorijem in nas privede mimo avtokampa nazaj na izhodišče.

Večinoma bomo hodili po asfaltiranih cestah, prvi del vzpona pa bo potekal po gozdnih stezah, zato je potrebna dobra pohodniška obutev. Priporočam pohodne palice.

Slike tunela ozkotirne železnice.

Pripravi za tisk