Dom je ODPRT

KRAJINSKI PARK ŠTURMOVCI IN PTUJSKO JEZERO - PD PT Ljubljana

Območje: Gore severovzhodne Slovenije
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 25.03.18, 07:00 Povratek: V poznih popoldanskih urah.
Zborno mesto: Glavna avtobusna postaja Ljubljana, postajališče štev. 29.
Vodnik/kontakt: Ruža TEKAVEC; mobi: 041 536 788.
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Lahka kopna tura. Hoja po ravninskem svetu.
Višinska razlika: Primerna telesna pripravljenost.
Okvirni časi hoje (ur): Cca. 3-4 ur hoje.
Način prevoza: Posebni avtobus.
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka glede na vremenske razmere, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, in zdravstvena izkaznica.
Prijave: Prosim, da upoštevate, da se mora naročiti avtobus, zato s prijavami ne odlašajte do zadnjega dne! V društveni pisarni najkasneje 23. 3. 2018.
Stroški: 15 €

Opis poti v PDF formatu:

Opis poti:

Letos se bomo podali na nam še neznano planinsko pot okrog  PTUJSKEGA JEZERA (oziroma MORJA – za tiste, ki se na tem posebnem območju spremenjene reke DRAVE v njem plujejo z barkami in drugimi plovili v času letne sezone. Pričetek poti proti Ptujskemu jezeru in Krajinskemu parku bo pred hotelom Primus in zdraviliščem Terme Ptuj, kjer se nam bosta pridružila vodnika PD Ptuj ga.Vika in Ante. Tako kot vsa leta doslej, ko smo spoznavali zgodovinske, kulturne idr. znamenitosti Slovenjegoriškega območja Slovenije, nam bosta povedala veliko vsega, kar smo pozabili ali sploh nikoli vedeli. Hoje od začetka poti do 12.KT v Novi vasi pri Markovcih bo cca. 2 uri z ogledi ornitoloških postojank in še česa. Od tu bomo nadaljevali s hojo proti KP ŠTURMOVCI. Po sprehodu in ogledu favne in flore v tem parku, se  bomo po  planinski poti ob Ptujskem jezeru vrnili do Ptuja. Po slovesu od naših planinskih prijateljev se bomo po istih (avto)cestah vrnili v Ljubljano.

Izleta se lahko udeležijo člani PD, ki si bodo želeli le  ogleda zanimivosti v Ptuju (muzej, grad idr.) in izkoristiti ponudbo Term Ptuj in Grand hotela (bazen, savne, idr. ). Ob prijavi za izlet je treba o tem seznaniti vodjo planinske pisarne ga. Martino!

V primeru slabega vremena izlet odpade!

Pripravi za tisk