Dom je ODPRT

Vodnik/kontakt: Martina Šuštar Marn; GSM: 031 234911
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Za vse s primerno telesno pripravljenostjo.
Višinska razlika: 400 m
Okvirni časi hoje (ur): cca. 5 - 6 ur
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka, primerna vremenskim razmeram, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, osebni dokument in zdravstvena kartica.
Prijave: V društveni pisarni do 21. 8. 2018.
Stroški: 24 €

Opis v PDF obliki:

Iz Ljubljane se bomo odpeljali proti Škofji Loki in naprej do Cerknega. Ob 8:00 uri se bomo srečali s planinci iz Nove Gorice in Brežic. Od tam nas bo pot peljala skozi stari del naselja, mimo obeležja, kjer je med vojno končala svoje mlado življenje Milojka Štrukelj, do razgledne točke Brdce s spomenikov padlim  gojencem partijske šole v Cerknem. Vzpenjali se bomo naprej mimo domačij do vasi Labinje. Tu si bomo ogledali Miklavžev turn in spoznali njegovo legendo. Povzpeli se bomo tudi do cerkvice sv. Duha. Pot bomo nadaljevali do vasice Poljana in se priključili na Pot kurirjev in vezistov, ki nas bo pripeljala v Bolnico Franjo.

Po vodenem ogledu se bomo sprehodili še skozi naselje Dolenji Novaki in pozno popoldan zaključili planinski izlet.

Pripravi za tisk