Dom je ODPRT

IZ CERKNA V BOLNICO FRANJO, 30.09.2018 - PS PT Nova Gorica s PD PT Ljubljana- prestavljen s 26.08.20

Območje: Škofjeloško, Cerkljansko in Idrijsko hribovje
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 30.09.18, iz Nove Gorice ob 6.30h (v Cerknem ob 8h) Povratek: pozno popoldan0:00
Zborno mesto: pred Pošto v Novi Gorici
Vodnik/kontakt: DARINKA GABERŠČIK, gsm 031 438 499
Pot: označena pot
Zahtevnost: lahka
Primernost: primerna telesna pripravljenost
Višinska razlika: cca 400 m
Okvirni časi hoje (ur): cca 5 ur z vmesnimi počitki in cca 1ura ogled Franje
Način prevoza: osebni avtomobili
Oprema in dokumenti: Planinska obutev, obleka primerna vremenu, pohodne palice; veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS); osebni dokument
Prijave: DARINKA GABERŠČIK, gsm 031 438 499 do četrtka, 27.09.2018

OPIS POTI:

Zapeljali se bomo v Cerkno, kjer se nam bodo pridružili planinci iz Ljubljane. Od tam nas bo pot peljala skozi stari del naselja, mimo obeležja, kjer je med vojno končala svoje mlado življenjsko pot Milojka Štrukelj do razgledne točke Brdce s spomenikov padlim  gojencem partijske šole v Cerknem leta 1944. Vzpenjali se bomo naprej mimo domačij do vasi Labinje. Tu si bomo ogledali Miklavžev turn in spoznali njegovo legendo. Lahko se bomo povzpeli še do cerkvice sv. Duh. Pot bomo nadaljevali do vasice Poljana in se priključili na  Pot kurirjev in vezistov, ki nas bo pripeljala v Bolnico Franjo. Po vodenem ogledu se bomo sprehodili še skozi Dolenje Novake in naše druženje zaključili pozno popoldan.

Pripravi za tisk