Dom je ODPRT

Višinska razlika: 148 m
Okvirni časi hoje (ur): Cca. 3 - 4 ure
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka, primerna vremenskim razmeram, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, osebni dokument in zdravstvena kartica.
Prijave: Do 12. 10. 2018 v društveni pisarni.
Stroški: 12 €

Opis v PDF obliki:

OPIS POTI: Pred 10. leti in pod mentorstvom prof. Ludvika Mramorja iz Ljubljane, se je Vinarsko-sadjarsko društvo Debeli hrib odločilo, da bo slovenskemu narodu podarilo pohodniško pot in tudi s tem ohranjalo spomin na domačina TONETA KOZLEVČARJA, nepozabnega pevca Slovenskega in Ribniškega okteta. Tako z  vsakoletnim pohodom v mesecu oktobru organizira prijetno hojo in druženje vseh, ki jih zanima njegovo burno in zanimivo življenje. Upam, da med nami ni nikogar, ki se na ta način ne bi želel odzvati spominu na tega srčnega moža!

S posebnim avtobusom se bomo odpeljali v prelepe kraje občine Ivančna gorica. Mimo TEMENICE (355m), raznih manjših vasic do Partizanskega doma na Debelem hribu, kjer je start vsakoletnega  pohoda. Od tu se bomo po krajšem postanku in plačilu startnine spustili proti zaselku SOBRAČE (340 m), se povzpeli na čarobni ČAGOŠKI HRIB (453 m) in sestopili  do OŠ Temenica, pred katero  so krajani ob100-letnici rojstva, leta 2014, Kozlevčarju postavili lep doprsni kip. In tu bomo ponovno ali nekateri prvič, veliko izvedli o njegovih zaslugah in dejavnostih na področju glasbene  ustvarjalnosti. Prisostvovali bomo tudi kulturnemu programu z zanimivimi izvajalci  (RO).  Sledil bo še vzpon po pretežno gozdni poti do Debelega hriba, kjer bo podelitev priznanj za prehojeno pot, malica, glasba in petje ter prijetno druženje ob letošnji vinski kapljici - vse do povratka v Ljubljano.

Pripravi za tisk