Dom je ODPRT

Primernost: Primerna telesna pripravljenost
Višinska razlika: 235 m
Okvirni časi hoje (ur): 3,15 ure
Način prevoza: Posebni avtobus.
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in oprema, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, osebni dokument, zdravstvena kartica.
Prijave: V društevni pisarni do 13. 11. 2018
Stroški: 20 EUR.

Opis v PDF obliki:

OPIS IZLETA:

Vožnja avtobusa  Trg  OF,  Resljeva, Karlovška, Dolenjska cesta, avtocesta, ki jo zapustimo  na izvozu Trebnje  zahod, nadaljujemo proti Mirni in Veseli  gori. Na Veseli gori pri gradu zapustimo avtobus in že takoj pri gradu odtisnemo prvi žig  Steklasove  pohodne  poti. Pohod nadaljujemo mimo cerkve Sv. Frančiška proti vasi Ravnik, Aplenik, Okrog. Pri cerkvi Sv.  Barbare  odtisnemo  drugi žig poti (razgledi na Mirensko dolino, Šentrupert, Dob, Debenec, Mokronog, Gorjance, Snežnik, Triglav in še in še). Zapustimo Sv. Barbaro in se skozi gozd spustimo med vinograde Zadrage, vse do  reke  Bistrice, nato se povzpnemo skozi vasico Hom v Nebesa. Na vrhu Nebes odtisnemo žig poti, pot nadaljujemo po gozdu do vasi Kamnje in naprej v Šentrupert, kjer odtisnemo žig in končamo pohod.

Pripravi za tisk