Dom je ODPRT

Iz Strunjana v Piran in Portorož - PD PT Ljubljana

Območje: Obala in Kras
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 13.12.18, 08:00 Povratek: 13.11.18, V večernih urah.
Zborno mesto: Glavna avtobusna postaja Ljubljana, postajališče 29
Vodnik/kontakt: Stanislav Tomšič; GSM 041 830 366
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Primerna telesna pripravljenost
Višinska razlika: Cca 130 m
Okvirni časi hoje (ur): Cca 4 ure (cca 11 km)
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Pohodniška obutev in oprema primerna vremenu, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, zdravstvena kartica, osebni dokument.
Prijave: Do 11. 12. 2018 v društveni pisarni. Kasneje pri vodniku ture.
Stroški: 23 €

Opis izleta v PDF:

OPIS IZLETA:

Razgibani košček slovenske obale in istrskega zaledja ponuja veliko priložnosti za pohode. Lani smo se sprehodili od Belvederja nad Izolo po Krožni učni poti »Strunjan v podobah morja«, marca letos pa smo se podali iz Strunjana čez hrib Lucan v Portorož. Na zadnjem letošnjem seniorskem izletu bomo prehodili še odsek od Strunjana do Pirana in Portoroža ter tako, v prazničnem prednovoletnem vzdušju, sklenili naš krog.

Z avtobusom se odpeljemo do Strunjana, od koder se, najprej po cesti, nato pa po gozdni stezi, povzpnemo do naselja Pacug. Sledi krajši sestop v Fieso z značilnima jezercema, od koder se že vidi mogočna piranska stolnica sv. Jurija. Do tam se sprehodimo po poti med visokim klifom in morjem. Po ogledu cerkve sestopimo na Tartinijev trg ter si privoščimo počitek za osvežitev in ogled Pirana. Nato se ob obali sprehodimo mimo Bernardina do Portoroža. Po krajšem počitku nas hoja skozi 550-metrski predor Valeta privede nazaj v Strunjan.

Pripravi za tisk