Dom je ODPRT

Območje: Tujina
Tip dogodka: potovanje
Kdaj: 21.09.19
Zborno mesto: udeleženci bodo obveščena naknadno - objava bo na spletni strani društva
Vodnik/kontakt: IZIMANIJA turistična agencija in Jožef Tišlarič; 040 792 547
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Za vse z ustretno kondicijo.
Okvirni časi hoje (ur): Različno dolge ture. V povprečju od 3 do 4 ure hoje dnevno.
Način prevoza: Posebni avrtobus.
Oprema in dokumenti: Dokument za prestop državne meje. veljavna planinska izkaznica in zdravstvena kartica. Planinska obutev in obleka, primerna vremenskim razmeram, pohodne palice.
Prijave: Pogoji razpisa veljajo za člane PD PT Lj. s plačano članarino PZS za leto 2019. Prijave se sprejemajo do zapolnitve mest - izpolnjena PRIJAVNICA in poravnane obveznosti, kot je navedeno v prijavnici.
Stroški: 355 EUR pri minimum 40 udeležencih in velja za odhode iz Ljubljane.

Razpis izleta OMIŠ 2019 in PRIJAVNICA.

Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana

v sodelovanju s Turistično agencijo Izimanija

vabi članice in člane društva na Planinsko potovanje Omiš 2019.

Planinsko potovanje bo potekalo v času med 21. 9. in 27. 9. 2019.

0pis potovanja:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja mimo Zagreba, Gospića in skozi Split do čudovite Omiške rivijere in mesta Omiš. Po namestitvi v hotelu sledi naš prvi planinski izlet nad Omišem. Skozi Naklice se bomo povzpeli na razglednik Komorjak 195 m, od koder imamo čudovit pogled na kanjon Cetine. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet bomo začeli z ogledom rojstne hiše hrvaškega pesnika Josipa Pupačića in nadaljevali po razgledni poti proti obalnim letoviščem Vrulje in Pisak, kjer bo možnost kopanja. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na ''hišno'' pogorje Perun, ki se dviga nad našim hotelom. S poti bomo lahko občudovali Mosor, Split, Kozjak, Biokovo in Srednjedalmatinski arhipelag. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo po Omiški Dinari in osvojili najvišji vrh - Kula Imber 864 m. Spustili se bomo mimo planinskega zavetišča Luda kuća 650 m. Popoldanski samostojni ogled Omiša, možnost kopanja in druženja. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet v pogorje Mosor. Iz Gornjega Sitna se bomo povzpeli do koče Umberto Girometta 868 m (cca 45 min). Nadalje bomo odkrivali poti dokaj zahtevnega hribovja Hrvaške. Sestop po isti poti. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Izlet s turistično ladjico in ''fish-piknik'' na Šolto, kjer se bomo po krožni poti povzpeli na najvišji vrh Šolte – Vela Straža 237 m. Popoldansko kopanje na Šolti in popoldanski povratek proti celini. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Možnost dopoldanskega kopanja. Voden ogled Splita z lokalno vodnico in nekaj prostega časa – morda tudi za sprehod na razgledni Marjan? Vožnja s postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Cena planinskega potovanja je 355 €/osebo pri min 40 udeležencih in velja za odhode iz Ljubljane

Vključeno:

-          Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,

-          Namestitev v hotelu*** nacionalne kategorije v Omišu v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso,

-          Izlet s ladjico na otok Šolta in ''fish-piknik'',

-          Lokalni vodnik v Splitu,

-          Planinski vodnik za planinske izlete,

-          Stroški prisotnosti slovenskega planinskega vodnika (1 vodnik na max 20 prijavljenih),

-          Priprava, organizacija in izvedba potovanja ter ddv.

Možna doplačila:

-          Sporočiti ob prijavi: Enoposteljna soba 72 €/osebo; zdravstveno zavarovanje 11 €/ osebo; odpovednina 20€/ osebo,

-          Osebna poraba, vstopnine, stroški dodatne prehrane in pijače ter aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@pdrustvo-ptlj.si  oziroma v planinski pisarni. Prijave zbiramo do do 15. februarja 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest (avtobus).

Ponudba pripravljena na dan 31/10/2018. Splošni pogoji so sestavni del ponudbe.

Pripravi za tisk