Dom je ODPRT

Šobčev bajer pri Lescah - ODPOVEDANO ZARADI BOLEZNI

Območje: Julijske Alpe
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 17.02.19, 07:00 Povratek: Proti večeru.
Zborno mesto: Glavna železniška postaja Ljubljana – pod uro
Vodnik/kontakt: Martina Šuštar Marn; GSM: 031 234 911
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Primerno za vse. Zahteva se primerna telesna pripravljenost.
Višinska razlika: Cca. 200 m
Okvirni časi hoje (ur): Cca. 4-5 ur
Način prevoza: Vlak - Karto za prevoz kupi vsak udeleženec sam
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskim razmeram, pohodne palice. Veljavna planinska izkaznica, zdravstvena kartica in osebni dokument.
Prijave: Do 15. feb. 2019 v društveni pisarni. Kasneje pri vodnici ture.
Stroški: 10 €

Opis v PDF obliki:

OPIS POTI:

Na naravovarstveni izlet se bomo odpravili z vlakom. Zbrali se bomo pod uro na glavni železniški postaji Ljubljana, kupili vozovnice za vlak (seniorji imejte s seboj potrdila za ugodnejši nakup kart) ter se ob 7.26 uri odpeljali proti Lescam, kjer bomo začeli našo raziskovalno pot. Iz Lesc se bomo napotili proti Kampu Šobec, kjer se nahaja istoimenski bajer, ki bo cilj našega izleta. Območje je zelo primerno za opazovanje ptic, ki se v zimskem času zadržujejo v tem okolju, kot race mandarinke in mlakarice, labodi grbci in mali ponirki. Nedaleč stran si bomo ogledali še drugo zanimivo lokacijo; in sicer mokrišča Save Dolinke, kjer je ob meandrih borovega gozdička idealni prostor za ogled življenja ptic. Po zaključku opazovanja se bomo vrnili v Lesce, si privoščili topel obrok ter se popoldan z vlakom vrnili v Ljubljano.

Pripravi za tisk