Dom je ODPRT

Višinska razlika: 418 m
Okvirni časi hoje (ur): cca.4 ure
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Veljavna planinska izkaznica,osebni dokument in zdravstvena izkaznica,pohodne palice
Prijave: V pisarni PD.na Cigaletovi
Stroški: 12 €

OPIS POTI:

S posebnim avtobusom se bomo odpeljali do Domžal, kjer si bomo privoščili razne jutranje napitke. Od tu se bomo odpeljali mimo Lukovice do GRADIŠKEGA JEZERA (355 m), kjer nas bodo, pred vzponom proti cilju, pozdravili prelepi beli labodi. Od tu se bomo po gozdni poti povzpeli proti zaselku VINJE (pri Moravčah) in nadaljevali s hojo mimo zelenih travnikov, jas in razglednih območij do LIMBARSKE GORE. Po daljšem počitku, po razgledih na Ljubljansko kotlino, Kamniške Alpe, vse do Triglava in Julijcev ter na Zasavsko hribovje, ogledu znamenite baročne cerkve sv. Valentina ( zaščitnika zaljubljencev) na vrhu zaobljenega slemena gore, ki je razglašen za kulturni in zgodovinski spomenik, se bomo podali po poti E-6 proti zaselku Vodice in čez vas Serjuče do MORAVČ (377 m), edinega večjega strnjenega naselja v Moravški kotlini. Po morebitnem ogledu nekaj zanimivosti tudi v tem naselju, se bomo odpeljali proti Ljubljani.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

12 €

Pripravi za tisk