Dom je ODPRT

Višinska razlika: Cca:631m
Okvirni časi hoje (ur): 4-5 ur
Način prevoza: Mestni avtobu št 1-osebni avto
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskim razmeram,pohodne palice-veljavna planinska izkaznica ,osebni dokument in zdravstvena izkaznica
Prijave: Pri vodnici in v pisarni PD.
Stroški: 10€

Opis

OPIS POTI:Iz zbornega mesta se odpeljemo v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujem proti Železnikom. V Železnikih nas oznake za Prtovč usmerijo desno na vzpenjajočo cesto, kateri sledimo do velikega parkirišča. Od tu se mimo cerkve in spomenika NOB sprehodimo po vasi, nato nadaljujemo rahlo desno v smeri Ratitovca čez Razor po cesti, ki nas mimo hiš pripelje do široke in dobro uhojene poti. Markirana pot gre takoj v gozd in se začne prečno vzpenjati čez razmeroma strma pobočja. Pot višje preči slabšo gozdno cesto, le nekoliko za tem pa se nam z desne priključi markirana pot od lovske koče. Nadaljujemo v smeri Ratitovca po zložni poti, ki naprej preči strma in nevarna pobočja. Kasneje pot zavije nekoliko proti levi in se začne strmeje vzpenjati. Strmina kmalu popusti in pot nas pripelje na manjšo ravnico imenovano Razor, kjer je tudi razpotje, mi gremo naprej po poti, ki kmalu zavije v levo in se začne strmo vzpenjati, naprej pa preči kratek pas gozda, nato pa nas pripelje na razgledna travnata pobočja Ratitovca. Tu se pot položi, zavije nekoliko proti desni in nas ob lepih razgledih pripelje do Krekove koče na Ratitovcu, ki se nahaja na pobočju Ratitovca pod Gladkim vrhom. Od koče je lep razgled po Škofjeloškem in Cerkljanskem hribovju. V daljavi pa vidimo tudi Julijske Alpe, Karavanke in Kamniške in Savinjske Alpe. Vračali se bomo na sedlo Po(v)den mimo skalnih stolpičev do sedla in nato levo po gozdni poti do slikovite vasice Prtovč.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

10 €

Prijave v društveni pisarni do torka, 14.5.2019

Na seznam se uvrstite šele po plačilu! Na seznam se uvrstite šele po plačilu!

Plačilo v pisarni ali na račun društva TR: SI56 0475 0000 3082 905, s pripisom smeri in datuma izleta.

Pred plačilom na TR se pozanimajte v društveni pisarni o prostih mestih in takoj plačajte! Prednost imajo člani društva, v primeru prostih mest, se izleta lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo plačano članarino PZS.

Pisarna na Cigaletovi 10 je odprta: torek od 15:00 do 17:00 in petek od 9:00 do 11:00.

Podrobnejše informacije daje vodja izleta.

Pripravi za tisk