Šavnik((1534)m PD.PT Ljubljana.skupaj s PS.PT.Nova Gorica

Višinska razlika: 350 m
Okvirni časi hoje (ur): 5-6 ur
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskih razmeram,pohodne palice, veljavna planinska izkaznica,osebni dokument
Prijave: V društveni pisarni in kasneje pri vodniku
Stroški: 23 €

OPIS POTI:v PDF obliki

Z avtobusom se bomo zapeljali proti Bohinjski Bistrici in naprej proti Soriški planini, kjer je malo pod vrhom prelaza odcep za Vrh Bače. Po zložni gozdni cesti se bomo odpravili do Vrh Bače (1.275 m), od tu dalje pa bomo v cca eni uri lažjega vzpona prišli na Šavnik, ki nam v lepem vremenu ponuja prelepe razglede na Triglav z okoliškimi vrhovi, Črno prst, Ratitovec, Cerkljansko hribovje. Domačini mu pravijo tudi razgledni grič, saj nam kljub nizki višini postreže z lepimi razgledi. Z vrha se bomo vrnili nazaj na Vrh Bače in se odpravili po nekdanji vojaški poti mimo Kovc in domačije v Hobi v Podbrdo. Pot ni pretirano strma in ni izpostavljena, nudi pa nam lepe razglede na Baško grapo. V tem času nas bodo pozdravile tudi pomladanske cvetice. Med potjo si bomo lahko ogledali tudi ostanke Rapalske meje. Celotna pot je lahka, primerna za vsakega, ki bi rad preživel dan v dobri družbi in lepi naravi. Pot je primerna tudi za mlade družine.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

23 €

Za otroke do 15. leta starosti v spremstvu odraslih je prevoz brezplačen.

Na seznam se uvrstite šele po plačilu!

Plačilo v pisarni ali na račun društva TR: SI56 0475 0000 3082 905, s pripisom smeri in datuma izleta.

Pred plačilom na TR se pozanimajte v društveni pisarni o prostih mestih in takoj plačajte! Prednost imajo člani društva, v primeru prostih mest, se izleta lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo plačano članarino PZS.

Pisarna na Cigaletovi 10 je odprta: torek od 15:00 do 17:00 in petek od 9:00 do 11:00.

Podrobnejše informacije daje vodja izleta.

Pripravi za tisk