PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Okno v Prisojniku
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ZAPRT

Špik 2472m

Območje: Julijske Alpe
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 23.06.19, 5.00 Povratek: v popoldanskih poznih urah
Zborno mesto: Dolgi most pri Ljubljani
Vodnik/kontakt: Roman Tratar GSM:041 387 801
Pot: označena pot
Zahtevnost: zelo zahtevna
Primernost: Dobra telesna pripravljenost
Višinska razlika: 1400m
Okvirni časi hoje (ur): 10-12 ur
Način prevoza: Osebni avtomobil
Oprema in dokumenti: Čelada,samovarovalni komplet planinska obutev in obleka,cepin,dereze,veljavna planinska izkaznica,zdravstvena izkaznica in osebni dokument
Prijave: V pisarni PD. in pri vodniku
Stroški: 10€

Opis

OPIS POTI: Zbrali se bomo na parkirišču na Dolgem mostu oziroma po dogovoru. Zapeljali se bomo skozi Kranjsko Goro do izhodišča pod 3. ovinkom vršiške ceste. Z izhodišča se bomo podali v smeri koče v Krnici, od tam pa v smeri Špika po označeni markirani poti. Pot je proti vrhu mestoma zavarovana in sodi v kategorijo zelo zahtevnih poti. Najverjetneje bodo na trasi poti tudi snežišča, zato bomo potrebovali vso navedeno opremo (čelada, samovarovanje, dereze, cepin).Vzpon terja približno 5 ur, za sestop pa bomo uporabili pot skozi Kačji graben in sestopili k našem izhodišču nad Pišnico. Zaradi izpostavljenosti soncu je treba nameniti pozornost dovoljšni količini tekočine.

Opomba : Zaradi poznega sneženja v pomladi so zelo verjetna snežišča. Po dogovoru z vodnikom je možno tudi prenočiti v Koči v Krnici. V primeru nestanovitnega vremena oz . slabih snežnih razmer je možna prilagoditev izvedbe ture.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

10 €

Pripravi za tisk