Ojstrica(2350)m

Višinska razlika: 1520 m
Okvirni časi hoje (ur): 10-12 ur
Način prevoza: Osebni avtomobil
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskim razmeram,pohodne palice,aplinistična čelada,samovarovalni komplet (male dereze),veljavna planinska izkaznica,zdravstvena izkaznica in osebni dokument
Prijave: V društveni pisarni in pri vodniku(OBVEZEN KONTAKT Z VODNIKOM)
Stroški: 10€

OPIS POTI: v PDF

Z zbirališča na Dolgem mostu se bomo odpeljali skozi Logarsko dolino do Doma planincev, kjer bo naše izhodišče. Prvi dan se bomo povzpeli do Koče na Klemenči jami (1ura), obiskali najdebelejši macesen v Sloveniji in v koči prenočili. Zjutraj bomo krenili po zavarovani Kopinškovi poti, ki nas po precej izpostavljenih prehodih po severni strani pripelje na vrh Ojstrice. Čelada in samovarovanje na zavarovanih delih sta nujni del naše opreme. Do vrha s katerega je prostran razgled po Kamniško Savinjskih Alpah bomo potrebovali skoraj 4 ure. Sestopili bomo po lažji poti čez Škarje nazaj na Klemenčo jamo in od tam na naše izhodišče v Logarski dolini.

Opomba : Obvezen kontakt z vodnikom glede prevoza in prenočevanja. Zaradi zgodnje sezone je možno kakšno snežišče na posameznih odsekih poti - posvet glede opreme z vodnikom!

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

10 €

Pripravi za tisk