PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija

POHODNIŠKI BALTIK

Območje: Tujina
Tip dogodka: potovanje
Kdaj: 03.07.20, določeno naknadno Povratek: 12.07.20, ???????????
Zborno mesto: Ljubljana-določeno naknadno
Vodnik/kontakt: Določeno naknadno ???????
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: potovanje
Višinska razlika: ???????????
Okvirni časi hoje (ur): ??????????????
Način prevoza: avtobus-avion
Oprema in dokumenti: Veljavni osebni dokument-zdravstveno zavarovanje oblačila za potovanje?????
Prijave: Naknadno v pisarni
Stroški: cca.1000€

Opis

Vsebina v PDF
 Agencija Oskar, d.o.o. 
 
Agencija Oskar, d.o.o., Hafnarjeva pot 2a, 4000 Kranj, Tel: +3864 2014-338, 339 Fax: +3864 2014-331  E-Mail: info@agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.com  ID: SI65090934, TRR: 03138-1061094333 SKB BANKA, d.d. Kranj, št. licence: 128 in 129, IATA agent št. 77-32092 Vpisano pri Okrožnem sodišču v Kranju, št. vložka: 1/06544/00, osnovni kapital: 38.763,00 EUR
Pohodniški Baltik in Helsinki 10 dni (bus/letalo) Hoteli 3*, zajtrk, 30-48 oseb Posebna ponudba za skupino PDPT INFORMATIVNA PONUDBA!
 
- sprehodi po raznolikih narodnih parkih od barij do sipin - izjemna središča mest: Riga, Talin, Helsinki - edinstveni grič križev, vožnja z bobom, »čebulna pot«
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baltik je mističen. Tako blizu, a drugačen in vedno zanimiv. Je zgodovina, sedanjost in prihodnost. Pričakujejo nas avtentična mesta na širokih planjavah, ki se prelivajo iz ene dežele v drugo in ne poznajo meja. 
 
Baltski trojček nas popelje v najlepša mesta vseh treh državic in tudi globoko v naravo ter na podeželje – tu so očarljiva stara mestna jedra Kaunasa, Rige in Talina, pa široke peščene plaže v Jurmali, narodni parki Kurska kosa s sipinami, Lahemaa s tipičnimi barji in Gauja z bob stezo in gondolo čez reko. Tu je še edinstveni grič križev poln simbolike. Estonija, Latvija in Litva so tekmice, a skupaj močnejše. Zgodovina in strateška lokacija med Vzhodom in Zahodom v prebivalcih krepita narodno zavest in pripadnost Baltiku. Začutimo to baltsko edinstvenost!
 
S prihodom v Helsinke dosežemo Skandinavijo. Ugotavljamo lahko razlike in podobnosti med obema regijama v standardu, arhitekturi, družbi, jeziku … Koliko so si Finci in Estonci zares drugačni?
 
Kljub širnim ravnicam so možnosti za preživljanje časa v naravi odlične, teren raznolik. Danes se lahko sprehajamo po močvirjih med iglavci, jutri pa po peščenih sipinah ob obali. Tudi hoja po mestih je zabavna, izgubljamo se v zavitih srednjeveških uličicah …
 
Odhod: 3. julij 2020
 
Stil: Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje 1. in 2. dan LJUBLJANA – VARŠAVA. Popoldanski odhod (okrog 18. ure) iz Ljubljane in nočna vožnja mimo mejnega prehoda Šentilj v Avstrijo ter nadaljevanje z vmesnimi postanki čez Češko na Poljsko. Varšavo dosežemo naslednji dan popoldne. Noge raztegnemo v parku Lazienki, v katerem se nahaja znameniti spomenik poljskemu skladatelju Fredericu Chopinu, ki je bil rojen ne daleč stran od Varšave. V starem delu Varšave uživamo ob pohajkovanju od slikovitega glavnega trga s pisanimi fasadami skozi uličice do nekdanje kraljeve palače. Nastanitev v hotelu v okolici Varšave, večerja in nočitev. (bus) (H, V)
 
3. dan VARŠAVA – KAUNAS – KLAIPEDA. Zajtrk. Pot nas vodi naprej na sever in sedaj smo že blizu. »Sveiki, Lietuva! Zdravo, Litva!«. Tukaj smo in greh bi bil izpustiti eno najlepših mest v državi, študentski Kaunas. Mesto je nastalo na sotočju dveh največjih litovskih rek. Sprehodimo se do sotočja ter od tam mimo gradu do glavnega trga.
 
 
 
Agencija Oskar, d.o.o. 
 
Agencija Oskar, d.o.o., Hafnarjeva pot 2a, 4000 Kranj, Tel: +3864 2014-338, 339 Fax: +3864 2014-331  E-Mail: info@agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.com  ID: SI65090934, TRR: 03138-1061094333 SKB BANKA, d.d. Kranj, št. licence: 128 in 129, IATA agent št. 77-32092 Vpisano pri Okrožnem sodišču v Kranju, št. vložka: 1/06544/00, osnovni kapital: 38.763,00 EUR
Ravno pravi čas za kosilo in kavico v prijetnem okolju. Osveženi smo pripravljeni za nadaljevanje poti do Klaipede ob Baltskem morju, ki je odlično izhodišče za jutrišnji sprehod. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV)
 
4. dan KLAIPEDA – KURSKA KOSA – GRIČ KRIŽEV – RIGA (Unesco). Zajtrk. Na zahodno obalo Litve smo prispeli z razlogom. Od Klaipede se proti jugu razteza ozek pas kopnega, imenovan Kurska kosa. Neverjetno, sprehajamo se po pravih peščenih sipinah, smo mar v puščavi? Še več, to območje je eno največjih nahajališč jantarja na svetu. Po želji (z doplačilom) obiščemo muzej tega severnega zlata v kraju Nida. Sproščujoč dan v naravi. Počivamo med popoldansko vožnjo čez baltsko ravnino s širnimi borovimi in brezovimi gozdovi, travniki in polji, ko se naenkrat znajdemo pred zanimivim pojavom. Grič križev, narodno romarsko središče. Sprehodimo se med več sto tisočimi križi, ki predstavljajo predanost krščanstvu in spomenik litovski narodni identiteti. Po želji tej ogromni zbirki križev dodamo še svojega, ponudi pa se tudi priložnost za dobro fotografijo. Prestop meje, poln dan zaključimo v latvijski prestolnici. Nastanitev in večerja v hotelu. Riga je živahna, splača se začutiti nočni utrip mesta. (H, ZV)
 
5. dan RIGA – JURMALA – SIGULDA – TARTU. Zajtrk. Dobro jutro, Riga! Za jutranjo rekreacijo bomo poskrbeli z vzponom na visok zvonik katedrale Sv. Petra (z doplačilom). Krajši sprehod skozi prijetno srednjeveško središče, nato pa skočimo v bližnje obmorsko letovišče Jurmala z več kot 150-letno turistično tradicijo (v sovjetskih časih je gostilo tudi Hruščova in Brežnjeva) na zgodnje kosilce. Značilna je hladna pesina juha. Naprej v naravo. NP Gauja ponuja številne aktivnosti. Najprej se ustavimo pri bob stezi, ki jo je zgradilo jugoslovansko podjetje ter se po želji ter skladu s časom po njej tudi spustimo s poletnim bobom (adrenalinsko!). Nato se z gondolo čez reko in gozd popeljemo v skrito vasico ter od tam peš do kraške jame, v kateri se je pred davnimi časi odvijala prava ljubezenska izpoved z romantično zgodbo, ki jo pozna vsak pravi Latvijec. Izkoristimo dolge dneve (svetlo do 23. ure) in še danes dosežemo Estonijo ter se nastanimo v hotelu v mestu Tartu. Pozna večerja in nočitev. (H, ZV)
 
6. dan TARTU – izlet na najvišji vrh Baltika. Počasen zajtrk. Odpravimo se v središče tega prijetnega študentskega in urejenega mesta, ki je hkrati odlično izhodišče za odkrivanje okolice. Sprehodimo se čez grič nad mestom ter zaključimo na glavnem trgu v kavarni ob čokoladnici (mimogrede, Estonci imajo odlično čokolado!). Popoldan nas pot vodi na jug Estonije. Misija današnjega dne je osvojitev najvišjega vrh celotnega Baltika, to je 318 metrov visok vrh Suur Munamägi v prevodu Velika jajčasta gora. Hrib je bil svet za stare Estonce, ki so verjeli, da tukaj živi duh, zaščitnik gozda, ki kaznuje vse podiralce dreves. Težko verjeti, toda kljub majhni višinski razliki se ob vzponu kar precej zadihamo. Na vrhu stoji stolp, s katerega je ob dobri vidljivosti možno videti kar tri sosede: Latvijo, Rusijo in Belorusijo. Popoldanska vrnitev v Tartu. Večerja v hotelu. (H, ZV)
 
7. dan TARTU – izlet na »čebulno pot«. Zajtrk. Danes zabredemo najgloblje v estonsko pokrajino. Slabo uro vožnje iz Tartuja se začne t.i. čebulna pot. Tradicionalna kultura, slikovite podeželske ceste, ribiške vasice, tržnice, pristave in dače. Vse to neposredno ob Čudskem jezeru, 4. največjem evropskem jezeru, ki razmejuje Estonijo in Rusijo. Tukaj živijo prijazni in delovni domačini ruske pravoslavne izpovedi, ki pridelajo toliko čebule, da se njihove vasi imenujejo kar »čebulne vasice«. Raziščemo to povsem periferno območje in morda zaidemo na katero od njihovih kmetij. Popoldanska vrnitev v Tartu. Danes večerjamo v restavraciji v mestu. (H, ZV)
 
8. dan TARTU– NP LAHEMAA – TALIN. Zajtrk. Danes užijemo dan v narodnem parku Lahemaa. Nahaja se 60 km vzhodno od Talina in pokriva 480 km2 veliko območje na severu Estonije ob obali Finskega zaliva. Značilni zanj so prav razčlenjena obala z dolgimi polotoki, gozdovi, ribiške vasice in dvorci. Bogat je živalski svet – poleg številnih ptic tukaj prebivajo lisice, risi, medvedi in celo losi. Med našim obiskom bomo spoznali tipična estonska barja, se sprehodili čez njih ter splezali na velike balvane, ki so ostanek zadnje ledene dobe. Večurni sprehod po naravi, prijetno in položno. Pozno popoldan dosežemo Talin. Nastanitev in večerja v hotelu. (H, ZV)
 
9. dan TALIN. Zajtrk. Dan je namenjen spoznavanju čarobne estonske prestolnice. Dopoldan raziskujemo staro mestno središče Talina, ki je neverjetno, saj je v celoti ohranilo srednjeveško podobo ter zato zaščiteno pod Unescom. Značilne so očarljive ozke in zavite uličice z zanimivimi fasadami na hišah nekdanjih trgovcev. Pot nas vodi od mestnih vrat čez glavni trg do gradu Toompea in ruske pravoslavne cerkve Aleksandra Nevskega. In vsa manjša, skrita presenečenja vmes. Popoldan prosto za nakupovanje in prosto vandranje po mestu. Proti večeru se spet združimo in zaključimo baltski del ob okusni srednjeveški pojedini v tradicionalni gostilni v osrčju Talina. Nočitev. (H, Z, tradicionalna večerja)
 
10. dan TALIN – HELSINKI – LJUBLJANA. Zelo zgodnji odhod s hotela in vkrcanje na trajekt proti Helsinkom. Počivamo na 2-urni plovbi čez Finski zaliv v Skandinavijo. Izkrcamo se na polotoku Katajanokka in nato peš
 
 
 
Agencija Oskar, d.o.o. 
 
Agencija Oskar, d.o.o., Hafnarjeva pot 2a, 4000 Kranj, Tel: +3864 2014-338, 339 Fax: +3864 2014-331  E-Mail: info@agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.com  ID: SI65090934, TRR: 03138-1061094333 SKB BANKA, d.d. Kranj, št. licence: 128 in 129, IATA agent št. 77-32092 Vpisano pri Okrožnem sodišču v Kranju, št. vložka: 1/06544/00, osnovni kapital: 38.763,00 EUR
raziščemo središče mesta - od znamenite in povsem bele luteranske katedrale do parka Esplanadi. Prost popoldan, nato odhod na letališče in polet na ljubljansko ali bližnje letališče, od koder bo organiziran prevoz v Ljubljano.
 
Cena na osebo v dvoposteljni sobi: 1.098 EUR Posebna ponudba za PD PT Telekom: 999 EUR
 
Posebna ponudba velja za skupino PDPT LJUBLJANA ob prijavi najmanj 35 potnikov. Agencija Oskar si pridržuje pravico do razpisa potovanja in prodaje prostih mest. Ponudba temelji na predvidenih letih in cenah. V primeru vašega sprejema pošljemo dokončno ponudbo.
 
Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom po programu, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse, trajekt Talin-Helsinki, 8-krat nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, 6 večerij v hotelu, 2 večerji v restavraciji, vožnjo z gondolo v Siguldi, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, stroške priprave in organizacije potovanja, prijavnino.
 
Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirne vstopnine znašajo skupno 40-50 EUR (gradovi, dvorci, cerkve, muzeji, vožnja z bobom …).
 
Obvezna doplačila (na osebo):   - v primeru manjše skupine 35 - 44 oseb: 69 EUR
 
Doplačila po želji: - odstopnina v primeru višje sile 4,56 % vrednosti potovanja - zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 16,50 EUR. - doplačilo za enoposteljno sobo: 270 EUR.
 
DRUGI PODATKI: VIZA: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico. 
 
ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. O zdravju se posvetujte na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si.
 
Splošni pogoji poslovanja Agencije Oskar so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih Agencije Oskar. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da jih v celoti sprejema. 
 
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 30. PRIPRAVA POTOVANJA: 24. 5. 2019. ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar 
 
LEGENDA za vrsto storitev in namestitev::   Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja   P*– penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice P – lokalne namestitve (dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, večposteljne sobe,…)  H* – nočitev v hotelu 3+/4 zvezdice  PT – nočitev na busu, vlaku ali ladijska kabina      H** – nočitev v hotelu 5 zvezdic  O
Pripravi za tisk