Od reke Krke proti Šentrumarju (677m)

Območje: Dolenjska
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 18.08.19, 6.30 Povratek: Pozno popoldne
Zborno mesto: Glavna avtobusna postaja Ljubljana-postajališče št.32
Vodnik/kontakt: Martina Šuštar-Marn GSM:031 23 49 11
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Primerna telesna pripravljenost
Višinska razlika: 350m
Okvirni časi hoje (ur): 4 ure
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskim razmeram,pohodne palice,osebni dokument,veljavna planinska izkazniva ,zdravstvena izkaznica
Prijave: V društveni pisarni
Stroški: 23€

V PDF OBLIKI

OPIS POTI: Pot bomo pričeli v dolini reke Krke, ki je prava zelena oaza sredi Suhe Krajine. V vasi Krka si bomo privoščili jutranje okrepčilo, si ogledali nekdaj znano romarsko cerkev sv. Kozme in Damijana, potem pa se napotili proti cilju našega izleta – vrhu Šentrumar (677 m), ki leži v bližini vasi Hočevje. Pot bo zanimiva; sprava se bo strmo dvignila, večkrat prečkala lokalno cesto, potem pa zavila v objem gozda, ki v tem letnem času skriva nemalo lepot (rastlin, živali, morda tudi gob). Do koče Gobarskega društva »Štorovke« Šentrumar-Hočevje bomo dospeli v dveh urah hoje. Pri koči bomo imeli daljši postanek, zatem pa sestopili proti vasi Hočevje, kjer nas bo čakal avtobus. Popeljal nas bo nazaj v Krško dolino, kjer se bomo ustavili za ogled speče dolenjske lepotice in posameznih lokacij snemanja nanizanke Reka ljubezni. Zaključili bomo s toplim obrokom ter se pozno popoldne vrnili v Ljubljano.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

23 €

Pripravi za tisk