Prestreljenik z družinsko ferato(2499m)

Območje: Julijske Alpe
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 14.09.19, 9.00 Povratek: 03.09.19, pozno popoldan
Zborno mesto: Spodnja postaja žičnice Kanin
Vodnik/kontakt: Matjaž Pogačnik
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: družinski izlet
Višinska razlika: 213 m ferata-321m Prestreljenik
Okvirni časi hoje (ur): cca.4 ure
Način prevoza: osebni avto
Oprema in dokumenti: Planinska obleka in obutev,plezalni pas,čeleda,samovarovalni komplet(možena najem proti plačilu na postaji D,priporočjive so plezalne rokovice,osebni dokument,veljavna planinska izkaznica in zdravstv
Prijave: Matjaž Pogačnik in v pisarni PD
Stroški: 0€

Opis poti v PDF OBLIKI

Z gondolo se bomo odpeljali na postajo D Kaninske žičnice (2178m). Od tam se bomo peš podali proti začetku ferate (zavarovana plezalna planinska pot). Kaninska ferata je prva družinska zavarovana pot in poteka po polici preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla do Prestreljeniškega okna. Ferata je prilagojena otrokom - varovalna jeklenica je speljana na otrokom prilagojeni višini, težavnost A (lahka). Pred vstopom v ferato bomo nadeli opremo ter otrokom razložili pravilno uporabo, ki pa jo bomo starši seveda med vzponom kontrolirali. Po približno uri hoje bomo dosegli Prestreljeniško okno (2391 m). Vrnili se bomo po isti poti. V kolikor bi nam razmere, energija otrok in razpoložljiv čas dopuščali, se bomo vzpeli tudi na vrh Prestreljenika (2499 m).

Pripravi za tisk