Škofje(973m)-skupaj s PS PT Nova Gorica

Višinska razlika: 650 m
Okvirni časi hoje (ur): 5-6 ur
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: primerna obleka in obutev glede na vremenske pogoje,pohodne palice osebni dokument,veljavna planinska izkaznica in zdravstnena izkaznica
Prijave: V pisarni planinskega društva in kasneje pri vodniku
Stroški: 23€

Opis

Z avtobusom se bomo zapeljali do Cerkna. Z glavnega trga bomo zagrizli v kolena in se povzpeli do vasi Planina pri Cerknem in nadaljevali do Vrat, kjer se v lepem vremenu odprejo razgledi proti Blegošu, Ermanovcu in vse tja proti Žirovski kotlini. Pred nami bo še krajši vzpon do razgledne točke na Škofju, do samega vrha pa se bomo sprehodili po dolgem grebenu do najvišje točke. Od tu bomo sestopili na severno stran in se po gozdni cesti zlagoma spuščali proti Dolenjim Novakom, kamor nas bo prišel iskat avtobus in nas odpeljal nazaj v Cerkno, kjer nas bo čakala topla malica. V lepem vremenu lahko velik del poti občudujemo razglede na pogorje Porezna in Cimprovke. V kolikor bo zanimanje, bo pred povratkom proti domu, v muzeju Cerkno možen brezplačen ogled fotografske razstave Foto kluba Cerkno.

OPIS POTI V PDF;

Pripravi za tisk