Pohod po evropski peš poti E 12

Višinska razlika: ni vzpetin
Okvirni časi hoje (ur): cca 5ur-17 km
Način prevoza: Posebni avtobusni prevoz
Oprema in dokumenti: OSEBNI DOKUMENT-prečkanje meje,zdravstvena izkaznica,planinska izkaznica,pohodne čevlje in primerna oblačila glede na vremenske razmere,pohodne palice
Prijave: V pisarni planinskega društva
Stroški: 18€

OPIS POTI:v PDF

Evropska pešpot E 12 (Mediteranska pot), ki prihaja iz Španije, je bila v Sloveniji odprta 10.12.2016. Skrbnik poti je Obalno PD Koper ob pomoči KEUPS-a. Pot poteka od stične točke z italijansko traso na »Poti zdravja - Parenzani« nad nekdanjim prehodom Škofije do Izole. Mi smo že prehodili etapo poti od Izole do Portoroža, tokrat pa se bomo s predstavniki KEUPS-a, PD Lisca Sevnica in PD Radlje ob Dravi ter planinci iz Hrvaške odpravili na zadnjo etapo poti od Bartonigla. Hodili bomo po trasi železniške proge »Parenzane« in E 12 od Kaštelira do Poreča, kjer bo ob 16.uri ob morju kratka svečanost po prehojeni poti.

Na sredini poti bo poskrbljeno za vstop v avtobus, če bo komu pot predolga do Poreča, od koder se bomo popoldne vračali v Ljubljano.

Prijave za pohod sprejema pisarna do 21.januarja 2020!

Pripravi za tisk