PO KROŽNI POTI GEOSS-a

Višinska razlika: 350m
Okvirni časi hoje (ur): 3-4 ure okoli 12 km
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskim pogojem,pohodne palice,veljaven osebni dokument,zdravstvena izkaznica,veljavna planinska izkaznica
Prijave: V društveni pisarni in kasneje pri vodniku
Stroški: 15 €

Opis

OPIS POTI: Odpeljali se bomo do manjše strnjene vasi SLIVNA, kjer je začetek naše krožne poti. Ogledali si bomo središče vasi, tim. ETNOLOŠKO VAS Slivno, kjer je stara Škundrova kašča, v neposredni bližini pa delno simulirana domačija z orodjem in obsega prikaz kmečke hiše, čebelnjak, sušilnico sadja in kovačijo, kar vse tvori muzej na prostem. Središče vasi je slikovito tudi zardi lesenih skulptur ustvarjalnega domačina. Od tu se bomo napotili proti GEOSS-u., simbolnemu središču slovenstva, nadaljevali s hojo do Rove, mimo več kot 230 let stare hiše iz kamenja in naprej čez travnike, gozd, proti VAČAM, kjer si bomo lahko ogledali več znamenitosti, preden bomo nadaljevali s hojo proti KLENIKU, vse do št.8, hiše najditelja situle, kjer bomo lahko občudovali povečano poustvaritev situle iz VAČ. Od tu se bomo povzpeli po arheološki poti do cerkve Sv. Križa na hribu SLEMŠKO in nadaljevali s hojo do planote Mačkovec, od tu pa vse do Slivne, kjer si bomo odpočili v gostišču Vrabec, preden se bomo odpeljali, prek Domžal, nazaj v Ljubljano.

OPIS POTI V PDF OBLIKI

Pripravi za tisk