Montaž (2753m-via Amalia)

Višinska razlika: 400 +1400M
Okvirni časi hoje (ur): prvi dan 1 ura -drugi dan 10 ur
Način prevoza: OSEBNI AVTO
Oprema in dokumenti: Primerna pohodna obleka in obutev glede na vremenske pogoje, pohodne palice osebni dokument,veljavna planinska izkaznica,zdravstvena izkaznica
Prijave: Pri vodniku ali na telefon:041 387801
Stroški: 15 €

Opis

OPIS POTI: Zapeljali se bomo preko mejnega prehoda Rateče, mimo Trbiža naprej skozi Ovčjo vas v dolino Zajzero. Pred tem pa bomo eno vozilo prepeljali na točko našega cilja ture na planini Pecol nad Nevejskim sedlom. Z izhodišča v Zajzeri se prvi dan povzpnemo do koče bratov Grego (1389 m) in tam bomo prespali. Naslednji dan se povzpnemo mimo bivaka Stuparich na zelo zahtevno zavarovano pot via Amalio na Montaž, ki se strmo vzpenja vse do bivaka Suringar (2430 m). Ta odsek poti velja za eno najzahtevnejših poti v Julijcih, zahteva samovarovanje ter dobro kondicijsko pripravljenost. Naprej proti vrhu se bomo povzpeli skozi Findeneggov ozebnik, z vrha pa sestopili na južno stran gore. Preko Pipanove lestve sestopimo do planine Pecol, kjer nas čaka vozilo in nato vožnja do izhodišča .Sledi povratek domov.

Opomba: pred izletom obvezen kontakt z vodnikom glede prevoza. Izlet bomo izpeljali v sodelovanju s planinsko skupino Nova Gorica.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom! 15 EUR

opis poti v PDF: