Iz Rogle do Lovrenških jezer

Višinska razlika: 270m
Okvirni časi hoje (ur): 3-4 ure
Način prevoza: posebni avtobus
Oprema in dokumenti: planinska obutev in oprema primerna vremenskim razmeram,osebni dokument,zdravstvena izkaznica,planinska izkaznica
Prijave: v pisarni PD PT Ljubljana
Stroški: 18€

OPIS POTI:v PDF obliki

Odpeljali se bomo po avtocesti do Celja, kjer bomo zavili na cesto proti termalno-klimatskemu centru ZREČE (395 m). Od tu se bomo po ovinkasti cesti odpeljali do ROGLE (1500 m), do znanega turistično-rekreacijskega centra. V gostišču nad cesto, kjer bomo parkirali avtobus, si bomo privoščili krajši postanek za jutranje napitke, nakar se bomo odpravili na pot proti Lovrenškim jezerom. Hodili bomo po travnikih, pretežno pa po gozdu čez območja Ostruščica, Sedlo Komisija, Volovska planjavca, Mulejev vrh do LOVRENŠKIH JEZER (1520 m), največjega visokega šotnega barja, do 20 jezer ali barjanskih oken, ki ležijo na slemenu PLANINKA. Ko si bomo ogledali in prehodili vse znamenitosti tega območja, se bomo po krožni poti vrnili na Roglo. Po daljšem počitku se bomo mimo zanimive cerkvice podali proti razglednemu stolpu ali na novo, 1043 m dolgo Pot med krošnjami Pohorje-Rogla do 37 m visokega stolpa, ki ponuja nepozaben razgled po pohorskih gozdovih in v dolino, celo do Alp in preko meja Slovenije.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom (prevoz)

16 EUR

Na seznam se uvrstite šele po plačilu! Plačilo v pisarni ali na račun PD TR: 04750000 3082 005, s pripisom smeri in datuma izleta. Pred plačilom se pozanimajte v društveni pisarni o prostih mestih. Pisarna na Cigaletovi 10, Ljubljana je odprta: torek od 15:00 do 17:00 in petek od 9:00 do 11:00. Prednost imajo člani društva, v primeru prostih mest se izleta lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo plačano članarino PZS.

Pripravi za tisk