Po poteh treh Cerkljanskih vasi

Višinska razlika: 500m
Okvirni časi hoje (ur): Skupaj cca.5-6 ur s počitki in ogledi
Način prevoza: posebni avtobus
Oprema in dokumenti: primerna planinska obutev in obleka,osebni dokument,planinska izkaznica,zdravstvena izkaznica ZAŠČITA PRED KLOPI
Prijave: Ob torkih med 15.00 in 17.00 uro (031-328-477) Zdenka Gorenc,ob petkih na telefon ali v pisarni od 9.00 do 11.00
Stroški: 15€

Opis

OPIS POTI: Z avtobusom se bomo zapeljali na Tržaško cesto in naprej do Logatca ter preko Idrije do Želina. Tam se nam bo pridružila vodnica Darinka. Pričeli bomo s hojo mimo posameznih domačij na Straži in se zatem zložno vzpenjali ob potoku Otuška mimo domačije v Pstin v Jablanca. Od tu naprej nas bo pot vodila naprej proti vasi Jagršče. Nad vasjo se nam odpira zelo lep razgled na gore nad Baško grapo in na Škofjeloško hribovje. V Jagrščah se bomo odločili za smer sestopa v dolino. Ob ugodnih vremenskih razmerah bomo lahko podaljšali sestop po grebenu Kovk do Reke in ob levem bregu Idrijce nazaj proti Želinu. Druga možnost pa je, da bomo sestopili po stari poti iz Jagršč direktno na Želin, kjer bomo z izletom zaključili in se pozno popoldan z avtobusom vrnili v Ljubljano.

ZA TISK:

Pripravi za tisk