Dom je ODPRT

Srečanje z gobami in rožami - predavanje na PD Matica Objavljeno: sre, 12.12.2018

Odsek za varstvo narave pri PD Ljubljana Matica vabi ljubitelje narave na predavanje Jožeta Kosca z naslovom »Srečanja z gobami in rožami«, ki bo v torek, 4. decembra 2018 ob 17. uri v prostorih PD Ljubljana-Matica na Trdinovi 8 v Ljubljani (1.nadstropje).

Tokrat nam bo predavatelj postregel z obilico posnetkov raznovrstnih gob in cvetlic, ki jih srečuje na svojih poteh.

Jože Kosec je učitelj matematike in fizike, doma iz naselja Šinkov Turn pri Vodicah. Je odličen poznavalec slovenske in mediteranske flore. Pred leti je na otoku Krku našel križance dveh divjerastočih orhidej (Orchidaceae) iz rodu mačja ušesa (Ophrys). Križanec je bil prepoznan kot nova rastlinska vrsta, opisovalec pa je orhidejo poimenoval po najditeljema Jožetu in Nevenki Kosec - koščevsko mačje uho (Ophrys xkosecuorum).

Jože Kosec je tudi poznavalec gob, determinator pri Mikološki zvezi Slovenije, v okviru katere redno predava o gobah, je eden izmed maloštevilnih uradno priznanih determinatorjev mentorjev.

Obeta se nam torej zanimiv botanični dogodek.

Prosim za prijave na ta e-naslov, da vas lahko obvestim o morebitnih spremembah.

Vljudno vabljeni !

Načelnik odseka Bojan