PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija

Nova pravila za planince - Corona-19 Objavljeno: pet, 24.03.2023

Objavljamo povezavo na priporočila PZS - spremembe in omejitve na področju športa in vodenih planinskih izletov.

Izdvajamo nekatere dele obvestila, ki se nanaša na vodene planinske izlete. Celotno sporočilo je na zgornji povezavi.

 

S ponedeljkom, 15. februarjem 2021, veljajo naslednje omejitve:

  • Gibanje izven meja občin in statističnih regij je ponovno dovoljeno (še vedno pa velja omejitev gibanja med 21. in 6. uro).
  • Dovoljeno je zbiranje do 10 oseb.
  • Dovoljena so strokovna usposabljanja in izobraževanja do 10 oseb.
  • Javni potniški promet pričenja z rednim delavnim voznim redom (člani PZS imate 30 % pri vožnji z vlaki po Slovenskih železnicah v 2. razredu).
  • Odpiranje trgovinskih dejavnosti in sproščanje nekaterih storitev, tudi obratovanje pisarn društev (izvajalec v tem primeru ne potrebuje negativnega testa, velja pa še vedno normativ 1 stranka v pisarni do 30 m2).
  • Za smučanje potrebujete negativen test, ki ne sme biti starejši od 7 dni.

 

...Izvajajo se lahko vodeni planinski izleti, ture in različna strokovna usposabljanja in izobraževanja (npr. alpinistična šola, športnoplezalna šola, planinska šola, ...). Pri izvajanju velja omejitev na 10 udeležencev, ki morajo ohranjati razdaljo 2 m. V primeru skupnih prevozov je obvezna uporaba zaščitne maske. Pri načrtovanju upoštevajte veljavnost omejitve gibanja med 21. in 6. uro. 

Vodniki, alpinistični inštruktorji in drugi strokovni delavci v športu, ki vodijo oz. izvajajo programe, se morajo predhodno testirati (glejte določilo po 2. točko).

 

... Društvene pisarne so lahko odprte. Prodaja se lahko članarina in izvaja druge dejavnosti. Ob tem je potrebno upoštevati prostorske omejitve (dovoljena prisotnost 1 stranke na 30 m2) in splošne higienske ukrepe (poleg poverjenika le še ena oseba v prostoru, uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, ...).

Pripravi za tisk