PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ODPRT

Irena in Andrej na potepanju okoli Vršiča, avgust 2010

Krasna si, bistra hči planin!
Brhka v prirodni si lepoti,
ko ti prozornih globočin
nevihte temne srd ne moti -
krasna si, hči planin!

Od Doma pri izviru Soče do POŠTARSKEGA DOMA na Vršiču.

Napovedana lepa in sončna nedelja je izzivala po izletu v gore. Z Andrejem sva se odpravila proti Vršiču, a tokrat na malo drugačen način kot doslej. Z rednim avtobusom sva se zapeljale iz Ljubljane preko prelaza Vršič do odcepa ceste v Zadnjo Trento. Od tu pa je le dober kilometer asfaltne ceste do Doma pri izviru Soče. Po kavici v prijetnem okolju, ob šumenju prekrasne reke Soče, sva se peš odpravila proti Vršiču, saj sva imela namen obiskati najino planinsko kočo Poštarski dom na Vršiču.

Izredno lepo speljana planinska pot, mulatjera se spočetka v okljukih dviga ob hudourniškem potoku, ki naju s svojim bučnim šumenjem ves čas spremlja, drugi del pa po gostem gozdu mogočnih smrek, le občasno se gozd razpre in ponudi čudovite poglede na mogočne vršace, ki obkrožajo dolino Zadnje Trente.

Do prelaza na Vršiču sva porabila s počitki dobri 2 uri. Od izhodišča do našega doma sva naredila skoraj 800 m višinske razlike.  

V prijetnem  kramljanju z oskrbnico, sva si ogledala nove pridobitve - lesene klopi in mize ter si seveda privoščila kosilo iz pestre ponudbe tega dne. Prav prijeten dan sva preživela z zaključkom v našem Poštarskem domu.
Obisk priporočava vsem našim članom in seveda vsem, ki ljubijo gore ali pa samo bivanje v prelepem planinskem okolju.

Priporočava tudi pot, ki sva jo prehodila, saj je zaradi sence in hladu kot nalašč primerna za vroče poletne dni, predvsem pa za vse tiste z manj pohodniške kondicije in za družine z otroci, ki jim bo izvir reke Soče zagotovo zanimiv.

Irena Mlakar