PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Dom je ZAPRT

Osnovni podatki

Predstavitev

GOSPODARSKI ODSEK

Gospodarski odsek vsako leto izbere oskrbniško ekipo in skrbi za nemoteno poslovanje ter obratovanje Poštarskega doma na Vršiču.

Posebna tehnična ekipa, sestavljena iz članov društva, izvaja strokovna dela, skrbi za odpiranje in zapiranje doma, prevoze, občasno dostavo hrane, plina, dovoz kurjave in vode. Opravi vsa manjša popravila na električnih, toplovodnih in vodovodnih inštalacijah ter sistemu za zbiranje meteorne vode, kot tudi vzdrževalna dela na dovozni cesti in v okolici doma.

Gospodarski odsek pripravi plan vzdrževalnih in investicijskih del, ki se izvedejo po zaključku sezone oz. pred novo sezono. Trenutno potekajo aktivnosti za zgraditev priročnega skladišča ob domu in preureditev gostinskih prostorov.

VODSTVO ODSEKA:

FUNKCIJA:

TELEFON:

E-POŠTA:

Boris Lazar

Načelnik GO

041 756 352

boris.lazar@siol.net

Miran Selan

Namestnik

041830708

 miran.selan@siol.net

 

OBIŠČITE POŠTARSKI DOM NA VRŠIČU, 1688 m

60 let Poštarskega doma na Vršiču    1953-2013

Poštarski dom na Vršiču je v lasti in upravljanju Planinskega društva Pošte in Telekoma Ljubljana.

Od vrha prelaza Vršič je do koče dobrih 10 minut hoje, po urejeni  pešpoti. Dom stoji v osrčju Julijskih Alp in ima čudovit razgled. Na vzhodni strani je ostenje Prisojnika, kjer se vidi obraz Ajdovske deklice, na južni strani je dolina Trente, na zahodu se dviguje Mojstrovka, na severu se vidijo Karavanke in Koroška. Pred domom je urejen prostor, kjer boste lahko uživali v razgledu in domači hrani.

Dom je izhodišče za bližnje in daljne vrhove in  je najvišja točka Slovenske turno kolesarske  poti.

Dom je odprt od sredine junija do konca septembra.

Dom ima dva gostinska prostora z 80 sedeži, na terasi pred domom pa lahko posedi vsaj 100 obiskovalcev.

Za prenočitev je na voljo 22 postelj v 8 sobah ter 8 + 20 postelj v dveh prostorih skupnih ležišč.

Pod domom je meteorološko merilno mesto, zato lahko v vsakem trenutku preverite vremenske razmere, podnevi lahko vidite tudi sliko neba nad Poštarskim domom. Povezava: http://www.pdrustvo-ptlj.si/ - Vreme - Vremenska kamera Vršič

Vabljeni, čakata vas urejen dom in prijazno osebje.

 

Vse informacije dobite v društveni pisarni na Cigaletovi ulici 10, v Ljubljani: Telefon: 01/ 431 61 14,  E-pošta: pd.telekom@siol.net ,

med sezono pa v Poštarskem domu na Vršiču: Telefon: 041 610 029, E-pošta:postarskidom.vrsic@gmail.com.

Člani Planinskega društva Pošte in Telekoma Ljubljana, s plačano članarino za tekoče leto, imate poseben popust pri prenočevanju v Poštarskem domu na Vršiču (dodatno k popustu, ki velja za ostale člane PZS).

Ob plačilu članarine prejmete tudi 3 bone za brezplačni čaj v našem domu.