Gruzija in Armenija 2011 za PD PT LJ

Skupaj z Agencijo Oskar, Kranj smo pripravili atraktivno planinsko-popotniško potovanje:

DATUM

DAN

AVGUST - SEPTEMBER 2011

VODJA

ZAHT

PREVOZ

21.8.-4.9. (7.9.)

31.8.-7.9.

Nedelja,

Nedelja

(Sreda)

Gruzija in Armenija

Planinsko-turistično potovanje - 15 dni

(18 dni z vzponom na Kazbegi, 5033 m)

Možnost krajšega 8-dnevnega programa, z vzponom na Kazbegi

Stane Tomšič

Turistična agencija

OSKAR

LK

ZK

L

Čudovito aktivno in dinamično planinsko-pohodniško potovanje nas popelje v čarobni svet Zakavkazja, na civilizacijski prehod med krščanskim in muslimanskim svetom, v dve krščanski deželici, ki sta tisočletja kljubovali velikim sosedom in bili med prvimi, ki so sprejeli krščanstvo. Pa sta skozi čas ostali osamljeni na južni strani visokega Kavkaza. Izoblikovali sta se dve civilizaciji, vsaka svojevrstna in čudovito zaokrožena, trmasto vztrajajoča pri svojem izročilu, veri in jeziku, pisavi in civilizaciji! Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje gora in pohodništva. Tu je visoki Kavkaz z dvema povsem raznolikima visokogorskima dolinama - Kazbegi in Svaneti. Tu je nižinska Gruzija, ki živi neke svoje sanje. Tu je Armenija, katere 90% ozemlja leži nad 1000 metri nadmorske višine, kontrastna in vulkanska glede na Gruzijo. Tu sta tudi dva feniksa - čudoviti Tbilisi in moderni Erevan! Za planince in ljubitelje gora bo to potovanje vrhunska poslastica! Še posebej pa je mikaven cilj Kazbegi, 5.033 m, slavna gora, na katero so bogovi vklenili Prometeja. Cilj, ki ga z dovolj kondicije lahko osvojimo!

PROGRAM in PRIJAVNICA
sta objavljena pod Dogodki - glej glavno stran