DOBRODELNI KONCERT IN GM4O V PODBRDU, 19.06.2011

Podbrdo je 18.06. gostilo 8. Svetovno prvenstvo v gorskem maratonu, ki je štelo tudi za Državno prvenstvo in 10. gorski maraton štirih občin (GM4O). ZMagal je Mitja Kosovel, ekipno pa so bili fantje drudi. V sklopu tega velikega dogodka je bil idejnemi oče GM4O tudi glavni pobudnik in gonilna sila za organizacijo nedeljskega dobrodelnega koncerta, kjer so se pričela zbirati sredstava, ki bodo vsaj malo pripomogla, da bo GRS Tolmin laže prišla do novega terenskega vozila. Tudi z naše skupine se je slučajno par članov pridružilo v tej humanitarni akciji. Odličen koncert orkestra Slovenske vojske s pevko Darjo Švajder, nagovor ministrice za obrambo, je Graparjem in gostom šel do srca. Zbralo se je veliko več začetnih sredstev, kot se je pričakovalo za tako odročne in nerazvite kraje. še enkrat se je pokazalo, koliko nam pomenijo gorski reševalci. GRS Tolmin pokriva zelo veliko in težko dostopno območje. Njihove ekipe delujejo v občinah: Vipava, Ajdovščina, Miren-Kostanjevica, Šempeter-Vrtojba, Nova Gorica, Brda, Kanal ob Soči, Idrija, Cerkno, Kobarid, Tolmin. Ne pomagajo le pri reševanju v gorah, padalcev in zmajarjev, vedno pogosteje nudijo pomoč tudi v prometnih in delavnih nesrečah, pri iskanju pogrešanih, pa tudi domače živali so že velikokrat reševali. Da ne govorimo o težko dostopnih krajih, ko namesto nujne medicinske pomoči prav oni poskrbija, da so pomoči potrebni prepeljani do glavnih cest. Vse to delajo prostovoljno in dokler jih ne rabimo se tega niti ne zavedamo, še manj pa znamo to ceniti.
Vsem, ki so ugriznili v organizacijo tako velike prireditve, ki tudi v svetovnem merilu nekaj šteje in to v kraju, za katerega še veliko Slovencev ne ve kje je, gre vsa pohvala. Na temu projektu je bilo narejeno ogromno prostovoljnega dela, ki so ga opravili domačini. Tekmovalci so odšli, glavni pobudnik pa je poskrbel, da so veliki dogodek zaključili še z dobrodelno akcijo, za tiste, ki so skrbeli za varnost tekmovalcev in so se jim na tako lep način zahvalili za njihovo požrtvovalnost.
Sredstva za GRS Tolmin se bodo še naprej zbirala in vsi upamo, da bodo čimprej prišli do novega vozila. Kdor bi jim rad poklonil kakšen euro, lahko nakaže na njihov račun s pripisom:
ZA NOVO VOZILO GRS, 04753-0000206126
Veseli bodo vsake pomoči