49. SREČANJE PS NOVA GORICA RAZOR PLANINA, 10.08.2011

Letošnje leto je 49. srečanje planincev naše planinske skupine, ki je bila ustanovljena septembra 1962 na Razor planini naš Rudi izpeljal malo drugače kot ostala leta, saj smo se srečali med tednom v času dopustov. Že večkrat nam je nagajalo vreme, letos pa nam je bilo naklonjeno, kot že dolgo ne. Temu primerno ja bila tudi številna udeležba in dobra volja vseh zbranih. Kot vasko leto, smo prišli v Razor z različnih smeri. Nekateri so si izbrali za izhodišče Tolminske Ravne, drugi so se zapeljali do planine Kuk in se sprehodili do koče, midva z Ivanom pa sva se domislila malo dugačen pristop. S Kuk planine sva jo mahnila na Žabijski Kuk, prečila na Vogel in po grebenu naprej na prelaz Globoko, kjer sva se po naklučju srečala z našimi člani, ki so se z Razor planine povzpeli še na Globoko, da si ogledajo našega očaka Triglav. Po krajšem oddihu smo se skupaj odpravili do koče, kjer smo se pozdravili še z ostalimi udeleženci. Kaj kmalu je prišla ura, ko se je bilo potrebno obrniti nazaj v dolino do izhodišča. Letošnje srečanje je bilo bolj umirjeno, saj se vsi pripravljamo na naslednje leto, ko bo naša skupina slavila častitljivih 50 let.
Skupina zaposlenih pri takratnem PTT in na pobudo Jožeta Dobnika je prav v tej koči ustanovila PS Nova Gorica. Od takrat pripravljamo vsako leto srečanje. Pred leti so bila ta druženja dvodnevna. Na soboto zvečer smo se vedno zbrali pri tabornem ognju in si pripovedovali s katerega konca smo prišli na srečanje. Najbolj pridni so prihajali celo s Triglava. Nedeljsko jutro smo ponavadi izkoristili še za skok na enega izmed vrhov nad planino, popoldan pa smo se de skupaj vrnili v dolino.

Tekst: Darinka Gaberščik
Fotografije so prispevali: Marjo in Marta Volk, Darinka Gaberščik