Delovni sestanek vodnikov in srečanje s PD HPT Sljeme Zagreb na Vršiču - 23. junij 2013

Na Vršiču so se zvrstili trije dnevi dela in planinskega druženja. V petek zvečer je bil tradicionalni delovni sestanek vodnikov PZS društva, na katerem smo obravnavali problematiko vodenja planinskih izletov, uporabo GPS navigacijskih naprav in organizacijske priprave na praznovanje 60-letnice Poštarskega doma na Vršiču in 46. srečanje PD PT, 8. septembra 2013.

Polde Balažič je predstavil svoj pano z vozli - planinskimi, jamarskimi, mornarskimi..., ki ga je izdelal za Poštarski dom na Vršiču.

V soboto navsezgodaj so se vodniki odpravili na preged planinskih poti v območju Prisojnika, za katere skrbi naše društvo. S seboj so morali imeti vso opremo, vključno s cepini, saj je v gorah še veliko snega. Prva skupina je pregledala Grebensko in Slovensko pot, druga pa Južno pot do Mlinarice in delno obnovila markacije odseka proti Zadnjemu Prisojnikovemu oknu.
Več na povezavi: http://www.pdrustvo-ptlj.si/?tip=odsek&odsek_id=5&pod=galerije&id=333
Tretja skupina se je posvetila ureditvi pročelja doma, s prestavitvijo nekaterih tabel in namestitvijo napisa 60 let.

Okrog desete ure smo pri jezeru Jasna pričakali avtobus planincev iz prijateljskega PD HPT Sljeme Zagreb. Po pozdravih in dobrodošlici smo se odpravili na dva planinska izleta - večja skupina po stari vršiški cesti do Poštarskega doma na Vršiču, nekaj pa se jih je povzpelo na Slemenovo špico, kjer so ob povratku doživeli popoldansko nevihto s točo.
Pri večerji in planinskem druženju smo se dogovarjali o načrtih za naslednji dan. Predsednik zagrebškega društva Žarko Nikšić je našemu predsedniku Stanetu Tomšiču izročil plaketo Planinske zveze Zagreba, ki je bila podeljena našemu društvu za dolgoletne zasluge pri razvoju planinstva.
Zaradi neobetavne vremenske napovedi smo opustili nedeljski vzpon na Mojstrovko. Namesto tega smo se z manjšo skupino povzpeli na Slemenovo špico, ostali pa naj bi šli na ogled izvira Soče, kar pa jim je žal preprečil nesporazum s prevoznikom.
Kljub temu so naši planinski prijatelji iz Zagreba preživeli dva lepa dneva in so se zadovoljni vračali domov.