OD LITIJE DO ČATEŽA S KOLESI, 13.10.2013

Iz Solkana do Šempetra in po avtocesti do izvoza Litija in naprej ob Savi v Litijo ter do Šmartnega, kjer parkiramo naprej od cerkve. Po spoznavanju organizatorja Andreja Velkavrha in ostalih udeležencev ter po informacijah glede pravil vožnje smo ob 9:00 startali po markirani grebenski poti do Jelše (vmes sem imel kar konkretni gumi defekt - 3 zračnice). Nato smo nadaljevali do križpotja, kjer smo se odločili za severno pot in skozi Moravče do Čateža. Tu je bil daljši postanek in okrepčilo. Nato smo nadaljevali po južni poti do Zaplasa
(ogled cerkve) ter spust v Razbore in skozi Poljane do našega znanega križpotja, kjer smo se vračali zopet v Jelšo in na start v Šmartno pri Litiji.

Sledil je obvezni after.

Vreme je bilo zjutraj megleno (nizka oblačnost), pot pa blatna, da je kar v redu drselo, nato je le posijal sonček,
kar je bilo za turo super. Vidljivost na sosednje griče ter celo Grintavci so bili kot na dlani, kar zadovoljujoča. Udeleženci so bili pohvaljeni za vzdržljivost.

Fotografije in tekst: Stanislav Jablanšček