PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica

VRH STRMALI, FORCA DEL PALONE 2242m, 15.12.2013

Vožnja po dolini Soče in čez Predel po Jezerski dolini do Selle Neveje- parkirišče. Po zgornji poti smo se povzpeli na planino Pecol, kjer smo se glede na videne razmere odločili da gremo namesto na Vrh Strmali (pomanjkanje sneg) na FORCA DEL PALONE. Tako smo začeli z vzponom proti koči Braza in levo po strmem žlebu proti našemu novemu cilju. Odločitev je bila prava, saj smo krplje pešaki zamenjali z derezami in se tako lažje povzpeli na Forca del Palone (2242m) ter pogledali v severno ostenje Montaža in imeli lep pogled na Viš, sv. Višarje, Kamnitega lovca…

Kratek počitek na vrhu je botroval tudi temu da smo se vsi zbrali in dogovorili, kje bomo imeli glavno malico. Poudarek je bil na varnosti, sončnosti in uživanciji. Na počitku smo opazovali naša turna smučarja, kako smučata proti nam.

V tem času se je odjužlo in so nastale za krpljarje tudi idealne razmere za sestop. Vmes smo predebatirali, glede na dane pogoje o naši odločitvi in kako smo se imeli fajn, saj so bili udeleženci  prvič na tej točki.

Ostal nam je še manj prijetni sestop po zasneženi cesti, kjer je pa prevladala senca in mraz, za zaključek smo se še malo sprehodili po asfaltu, kar v krpljah.

Vreme je bilo sončno, kar je bilo za turo super.


Tekst: Stanislav Jablanšek

Fotografije: Marjan Vidmar in Stanislav Jablanšek