Dom je ODPRT

Poštarski dom na Vršiču prejel certifikat OKOLJU PRIJAZNA PLANINSKA KOČA - sobota, 1. februar 2014

Leta 2013 je bilo podeljenih prvih osem certifikatov Planinske zveze Slovenije »Okolju prijazna planinska koča«.
Na letošnji 3. Konferenci o planinskem gospodarstvu, ki je potekala 1. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, pa je bilo podeljenih še pet certifikatov za obdobje 2014-2018. Med prejemniki je tudi naš Poštarski dom na Vršiču.

Na prejeti certifikat smo še posebej ponosni, saj smo pretekla leta vložili veliko naporov in sredstev v ekološko prenovo naše planinske koče, ki je v lanskem letu praznovala 60-letnico.
Leta 2005 je Poštarski dom, kot prva in še vedno edina koča na Vršiču, kot tudi med prvimi v Triglavskem narodnem parku, dobil najsodobnejšo biološko čistilno napravo za odpadne vode, kar predstavlja velik prispevek k ohranitvi Alp kot naravnega in kulturnega življenjskega prostora. V naslednjih letih smo se lotili prenove kuhinje in sanitarij, s toplo vodo in centralnim ogrevanjem, obnovili smo notranje prostore in spalnice, zamenjali vsa okna in vrata... Z vsemi temi ukrepi smo se postopno približali strogim okoljskim kriterijem in jih v preteklem letu končno dosegli.

Iskrene čestitke Gospodarskemu odseku našega društva!

VEČ: http://www.pzs.si/novice.php?pid=9002