PRESTRELJENIK 2498m, 01.03.2015

Vožnja iz Solkana do Bovca, kjer se dobimo z Ivanom in nadaljujemo vožnjo do postaje B (985m), kjer parkiramo.

Startali smo v oblačnem vremenu in se povzpeli po markirani poti do planine Krnica. Tu kratka pavza za prigrizek in ogled snežnih razmer. Po dolini Krnice nas je  počasi ulovila megla  in pod sedlom je bila vidljivost zelo slaba, vendar je vmes celo prebilo somce. Na sedlu se srečamo s tremi Bovčani, kjer malo predebatiramo in glede na informacije se že poraja misel , da bi se izognili pristopu na Prestreljenik zaradi varnosti. Ogledamo si še opustošenje na žičniški hišici.

Povzpnemo se na Sedlo, kjer po daljši pavzi in glavni malici pade odločitev za sestop po smučišču. Kot je pokazala narava je bila to modra odločitev, saj nas je pod Postajo D zajela megla, kjer je bila vidljivost le še okli 20m. Tu nam prideta nasproti dva deskarja in mi takoj izrabimo njivo sleda za sestop proti vmesni postaji nad B postajo, kjer šele pridemo iz megle in rahlega sneženja, Tu gremo po makadamski cesti, ki je večinoma zasnežena, določeni odcepi so pa kopni in grušč je obupen, Tako sestopa do našega avta in se zapeljemo v Bovec.

Fotografije: Marjan Vidmar, Stanislav Jablanšček