BREZPOTJA NAD TRAVNIŠKO DOLINO, 07.06.2015

Zjutraj se nas je zbralo 5 udeležencev. Ker smo že vsi bili nedavno tega na Krnu, smo se strinjali da spremenimo cilj. Letos se že nekaj časa spogledujemo z brezpotji, zato smo si zadali še enega. Brezpotje nad Travniško dolino.

Zapeljali smo se do Vasi na skali. Tam mimo vikenda našega bivšega člana Štefaniča, do Planine za skalo. Od tu proti Travniški dolini, pod  ostenjem Čela. Gledali smo opise in pred nami goro in poličke in izbirali smer. Izbrali smo pravo. Srečno prišli do sedla in tam, čez zahtevno mesto na vrh Vršaca. Z njega smo gledali na pobočja Čela. Ne, tja pa ne gremo – je bil naš sklep. Bomo pomalicali in po isti poti v dolino. Ko smo pa malicali, se nam je gora odprla. S Krpanom sva šla v ogled in nato vsi skupaj smo bili po strmi grapi v 15. minutah na vrhu. Od tu še skok na Rušje. Nato pa je bilo veliko težje dobiti pot v dolino po južni smeri. Neskončno ruševje nam ni pokazalo pot v dolino. Zato pa smo vsi dobili  obilno dozo RUŠJETERAPIJE. Tudi sonce nas je od tu dalje „fanj žgalo“, tako da smo bili presrečni, ko smo dosegli gozd pri planini, po katerem smo se spustili v dolino. Slike povedo vse.

Besedilo in fotografije: Ingrid Peršolja