VRH NAD ŠKRBINO 2054m, 24.01.2015

Vožnja po dolini Soče do Tolmina in v Tolminske Ravne do parkirišča.

Iz Tolminskih Raven smo šli v smeri Razor planine in pri koritu, kar naravnost navzgor (lažje brezpotje) do ledenega slapu in nato na markirano pot (stezo),  ki nas je usmerila po strmi grapi, do stičišča s potjo, ki pelje s planine Kal proti Razor planini.

Pot smo prečili in nadaljevali ob rušju in balvanih po stezi, ki je speljana proti Škrbinski plošči. Pod ploščo smo prečili desno in se vzpeli po diagonalni grapi, kjer je bila konec rušja kratka prečka. Tukaj smo se pripraviti za tehnični vzpon. Nadeli smo si dereze (nekateri tudi čelade) in v roke vzeli cepin ter po osrednji grapi (ob robu plošče) v idealnem snegu se povzpeli na VRH NAD ŠKRBINO (2054m. Vrh je bil vetroven.

Sestop je potekal v smeri letne markirane poti (najširša grapa) do zgornjega stečišča poti (Škrbina-Razor  planina),  kjer je bila daljša pavza za pravo malico.

Tu smo se odločili za smer sestopa na Razor planina, kjer je bila druga pavza za prigrizek samih dobrot. Za zaključek pa mulatjera do izhodišča, da smo se razhodili.

Besedilo in fotografije: Stanislav Jablanšček