RAUCHKOGEL 2460m, 22.05.2016

Vožnja po avtocesti do Amara in mimo Tolmezza preko Plocken Passa in po makadamski poti v dolino Valentin Tal (1000m).

Po makadamski cesti do zgornje planine, kjer se je začel sneg in se povzpeli na Valentin Torl (2138m), tu je bila daljša pavza za zajtrk, nadeli smo si derez in začeli z vzponom na zgornji plato, kjer smo nekaj časa uporabljali krplje in nato za glavni vzpon se je bilo potrebno preobuti nazaj v dereze in v kombiniranemu svet ter se tako povzpeli na vrh RAUCHKOFLA (2460m). Krajši postanek zaradi vetra in sestop z derezami na Valentin Torl, kjer je bila zopet daljša pavza in prigrizek.

Sam sestop do konca snežišča (zgornja planina) je bila opravljena glede na obutev različno (krplje, dereze, brez). Ob potoku smo naredili zadnjo pavzo in se očedili ter zložili uporabljeno opremo.

Čakal nas je še manj prijeten sestop do avta po makadamski cesti, kjer pa je bilo kar nekaj sprehajalcev-pohodnikov.

Vreme je bilo čudovito, če odštejemo temperaturo in veter, ki je občutek mrazu še povečal.