Otvoritev razstave 50 let MDO PD Ljubljane - petek, 23. september 2016

V petek, 23. septembra 2016, ob 18. uri je bila v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, otvoritev razstave ob 50-letnici Meddruštvenega odbora planinskih društev Ljubljane.

Razstavo je odprla predsednica MDO PD Ljubljana Marinka Koželj Stepic.

Pozdravne besede je izrekel predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik.

Na otvoritvi je bil kratek kulturni program. Nastopali so pevci PD Iskra Ljubljana, harmonikar PD RTV in Viki Grošelj iz PD Ljubljana-Matica, ki je prebral več odlomkov iz svojih treh knjig. Program je povezovala Zdenka Mihelič (PD Ribnica).

Na otvoritvi razstave so bili prisotni direktorica Gornjesavskega muzeja Irena Lačen Benedičič, podžupan Občine Kranjska Gora Bogdan Janša, predsednik PZS Bojan Rotovnik in podpredsednik PZS Tone Jesenko.

Marinka Koželj Stepic je v uvodu povedala, kako je nastala zamisel in nato projekt za razstavo, kako je potekalo zbiranje gradiva, oblikovanje, tiskanje in nazadnje postavitev. Pri pripravi razstave sta največ pomagala Alenka Zega in Marjan Klančar. Bila pa je vesela tudi nasvetov Eli Gradnik iz SPM v Mojstrani.

Razstava bo odprta do 20. novembra 2016, nato bo preseljena decembra na svečano sejo PZS v Lendavi, v drugi polovici januarja 2017 pa naj bi bila razstava v Mestni hiši v Ljubljani. Panoji bodo predvidoma na ogled tudi na 47. Taboru ljubljanskih planincev.

V razstavljenem gradivu je močno zastopano tudi naše Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana.

Foto: Stanislav Tomšič