49. SREČANJE PD PT SLOVENIJE VRŠIČ, 11.09.2016

Letošnje 49. Srečanje planincev Pošte in Telekom Slovenije se je odvijalo na Vršiču v organizaciji PD PT Ljubljana. Pri pripravi prireditvenega prostor pa so tudi tokrat pomagali člani PS Nova Gorica Tako kot vedno, so se udeleženci na Vršič povzpeli iz različnih smeri, planinci iz PS Nova Gorica  pa smo se priključili skupini, ki se je pred uradnim delom povzpela na Sleme. Zbrala se nas je kar lepa skupina in v prelepem sončnem jutru smo se brez težav povzpeli na vrh, ki nam je ponudil razglede na vse strani. Le najvišje vrhove so nam občasno zakrivale meglice, ki pa niso kvarile veselega in zadovoljnega vzdušja. Po krajšem počitku in malici iz nahrbtnika pa smo se morali vrniti nazaj na izhodišče in se še malo povzpeti do Poštarce, da ne bi zamudili še uradnega dela s kulturnim programom, Po uradnem delu pa je sledila še topla malica in druženje s starimi znanci. V poznem popoldnevu smo se poslovili in se po dolini Trente vrnili nazaj domov.

Več si lakhko preberete in ogledati tudi v spodnji povezavi

Fotografije in besedilo: Darinka Gaberščik