IZPOPOLNJEVANJE IN ZBOR VGN V TRŽIČU, 25.02.2017

Na pustno soboto smo se že zgodaj zjutraj zbrali v Tržiški osnovni šoli varuhi gorske narave in gorski stražarji da obnovimo licence. Po uradnem delu v katerem so nam predavatelji predstavili najprej o divjadi, njeni razširjenosti in sobivanju s človekom. V drugem delu pa je bilo govora o tujerodnih rastlinah. Nekatera so se pričela pojavljati v zadnjem času, druga pa so še kar avtohtona. Izvedeli smo veliko novih in zanimivih stvari. Po predavanju smo se odpravili še na ogled starega dela Tržiča. Najprej smo se povzpeli nad Tržič do cerkve sv. Jožefa iz leta 1704, ki pa je kasneje pogorela in so jo povsem obnovili. Od tu so se nam odprli lepi razgledi na staro mestno jedro, v ozadju pa na greben Košute in Begunjščice. Vrnili smo se nazaj v staro mestno jedro in se sprehodili po glavni ulici nazaj do šole, kjer je predstavnike PD-jev čakal po kosilu še zbor varuhov gorske narave. V poznih popoldanskih urah smo se razšli s pridobljenim novim znanjem in novimi informacijami o dogajanju v naravi.

Besedilo: Darinka Gaberščik

Fotografije: Darinka Gaberščik