ZIMSKI TABOR KOMNA Z OKOLICO, 17.03.-19.03.2017

Komna je nekaj lepega pravi magnet za planince. Tudi letos som izvedli v marcu tri dnevno planinko potepanje po Lepi Komni. V petek 17.3.2017 se nas je zbralo kar nekaj na železniški postaji v N.Gorici od kjer smo se z vlakom peljali do Bohinjske Bistrice kje nas je pričakal taxi in skupina iz PD Celje . Skupaj smo se odpeljali do slapa Savica na kar smo tam natovorili zimsko opremo na žičnico in nato se ob 18 uri podali na nočni pohod z svetilkami po muleteri na Komno. V dobrem vzdušju smo v dveh in pol urah prispeli v kočo kjer nas je že čakala večerja in namestitev v sobe.

Drugo jutro v Soboto smo se odpravili proti sedmerim jezeram dobre 3,5 ure in delno po isti nazaj kjer smo zavili pod Klaom na dolino Lepe Komne in se vrnili v kočo ob 16,30 uri. Sledila je analiza in druženje ter še ob 18 uri večerja. V Nedeljo smo imeli še enkrat prikaz uporabe derez in zaustavljanje z cepinom ter bivakiranje v Igliuju vse to na relaciji od koče do Bogatinskega sedla in nazaj. Imeli smo tudi dva zelo izkušena turna smučarja Igorja G. in Aleksandra B. ki bo v letošnjem letu postal vodnik.

Z prijetnimi občutki in dobrem vzdušju smo zaključili ta naš izlet po Komni z obljubo, da to ponovimo še drugo leto. Imeli smo se lepo in tudi vreme nam je služilo. Udeleženci so dejali da jim taki izleti zelo veliko pomenijo.

Besedilo: Ivan Trampuž

Fotografije: Mran Krpan, Ivan Trampuž