VOGLI, 02.04.2017

Dobilo se nas je ravno za dve vozili, ki smo preko Ljubljane prišli do Stare fužine in od tu do parkinega za planino Blato. Od tu peš in po 15 min smo že imeli sneg pod nogami. Tako smo v dobrem razpoloženju šli mimo planine pri Jezeru in planine Dedno polje z uporabo krpelj, da se nam ni prediralo. Sonce in ptice so nas spremljale. Pot se je zmerno vzpenjala in na sedlu pod Prvim voglom si damo dereze in se zagrizemo v strmine proti Zadnjemu voglu. Kljub temu, da imamo med sabo manj izkušene z derezami in cepinom sem zadovoljna ko vsi pridemu do vrha. Tu malicamo in nato nas na prečenju na Sredni in Prvi vogel spremlja sam užitek na snegu. Težji del sledi spust na Slatno, kjer imam res izvrstne pomogače. In
vsi so ZA- pot nadaljujemo še na Slatno in Kredo. Res je lepo biti vodnik taki skupini. Sedaj pa sledi slabši del. S Krpanom se odločiva, da gremo v dolino proti planini Dedno polje po brezpotju. Tu pa zaidemo v gosto ruševje, ki ga nad vsemi pričakovanji vsi usešno premagujemo. Res, prava rušje-terapija. Za tako ekipo res ni bil več problem od tu, priti do naših vozil. Ta dan je bil res Super z veliko začetnico.

Besedilo: Ingrid Peršolja

Fotografije: Miran Krpan