LASTORN dei SCARPER 2957 m, 27.08.2017

Ob 5,00 smo se dobili v Vrtojbi in ugotovili, da sta dva odpovedala in in je tako vlogo drugega šoferja (prvi je Krpan) prevzela Karmen, ki se nam je tokrat pridružila prvič kot pomočnica vodnika. Ob 7,30 smo že bili pri koči rif. Auronzo 2320m. Mimo Treh cim smo v slabi uri dosegli rif. Locatelli in nad njim zagledali naš cilj. Z dobrim korakom smo dosegli njegovo vznožje. Pogled nanj je pravil, da je ogromno melišče pred nami, mi pa smo se prepričali, da so lahko tudi melišča trda in je korak nanje trden. Malce smo počivali, si ogledovali okolico, Krpan man je opisoval sosednje vrhove in že je bil pred nami zahtevnješi del - žleb in nato vrh. To je res razgled po vseh Dolomitih. Uživali smo. Pa je že bil čas za povratek.  Pogled se nam je ustavil na sosednjem vrhu - Crodon di San Candido. Ker je Karmen pristala, da ostane ob vznožju še z dvema udeleženkama, smo se v štirih odločili, da ga osvojimo. Izkazal se je za zahtevnješega. Ob koči Locatelii smo se nato vsi skupaj dobili in odšli k našim vozilom, ko je ura kazala že čez 17,00. Vsi smo bili zadovoljni, saj smo dobro izkoiristili ta čudoviti sončni dan.

Besedilo: Ingrid Peršolja

Fotografije: Miran Krpan