PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica

Prednovoletno srečanje članic in članov društva 2.december 2017 na Petkovcu pri Logatcu

Prednovoletno srečanje na Petkovcu pri Logatcu-PD PT Ljubljana

Maloštevilna četica članov in vodnikov našega PD z Jožetom, Jankotom in Ružo si je upala preživeti dan s planinskimi prijatelji na tradicinalnem prednovoletnem pohodu in druženju našega PD.

V mrzlem sobotnem jutru smo se odpeljali v smeri Vrhnike. In bolj ko smo se bližali našemu izhodišču Logatcu, bolj belo odeta je bila pokrajina in bolj mrzlo je bilo. Kar težko se je bilo odpravit ven iz prijetnega ambienta lokalne slaščičarne v Logatcu, kjer smo se ustavili na mamljivi jutranji kavici. Pogumno dobro razpolaženi in opremljeni smo zakoračili na pot po pokrajini, ki jo poznamo že iz pretklih pohodov, da se tu zna zima resnično izkazati v svoji pohoti vetra, mraza in snega in tudi toktat nam je vse to pokazala. Pridružila se nam je še naša predsednica Zdenka in veselo zakorakamo izzivom na pot po dobro spluženi lokalni cesti. Kmalu je bilo tudi konec lepe poti, ostane nam le še gaz, ki je ponekod tudi ledena, burja nam ne prizanaša, roke mi drevenijo, tako da fotoaparat miruje. A bogovi zime uvidijo, da se nima smisla bojevat s planinci, iza oblakov se prebija sonce, burja se umirja in lepota zimske snežne pokrajine se nam prikaže v vsem svojem blišču. Ustavimo se , uživamo v tej lepoti zime in ob sladkih dobrotah iz vodnikovega nahrbtnika. Pot nato nadaljujemo mimo zaselkov Zaplane proti Petkovcu. Predam se , verjetno ne le jaz, spominom izpred kar nekaj let, ko smo po tej poti že hodili, v podobnih vremenskih razmerah, z legandarnim, žal že pokojnim vodnikom Miletom.Tudi tokrat nas je v svojo hišo povabila Judita in nas pogostila z vročimi napitki in še vročim slastnim pecivom. Kar težko se je bilo ločiti od teh dobrot, od tu do cilja, turistične kmetije Kisovec, je bilo potrebno prehoditi le še delček poti.In tu nas je počakala bogata kmečka pojedina, druženje se je lahko pričelo.

Udeleženci pohoda smo tokrat res zaživeli »ples« celotne skupine, a podrobnosti naj ostanejo naše skrivno doživetje. Zahvala gre pravgotovo nam udeležencem, našim vodnikom, predvsem pa tudi predsednci, ki seje izkazala po »neizprosnosti« in doslednosti vodenja. Imeli smo super glasbenika in voznika Jankota z izjemnim plesnim talentom.

Planinstvo, pohodništvo ni le osvajanje novih vrhov, iskanje novih poti in ciljev, je tudi srečevanje in druženje planinskih prijateljev, članov društva in tudi tistih , ki nas vodijo na teh poteh in zagotovo je tokrat to bilo tako. Vesela sem, da sem bila del tega druženja, saj bi drugače zamudila čudoviti dan.

In tisti člani in vodniki, ki tako čutimo, smo na pobudo Maksa s 100% večino izglasovali, da se prihodnje leto zopet vidimo na tej lokaciji....pa voznik mora biti tudi isti.

Zapisala: Irena Mlakar

FOTO:Danilo Cej