PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica

SV. VIŠARJE 1766m, 08.07.2018 - PS PT Nova Gorica

Ker   se nas je za turo odločilo samo 5 udeležencev, smo se   že pred odhodom dogovorili za drug cilj: Kamniti Lovec nad Višarjami. Prav   tako je zaradi zahtevnosti poti prevzela vodenje Ingrid Peršolja.

Štartali   smo ob 5:15 iz Solkana in krenili preko Bovca čez Predel v Italijo do vasice   Riofreddo (Mrzle Vode). Ti smo parkirali pred zapornico na  poti in po označeni proti št. 618 krenili   po dolini navzgor. Ker smo si želeli počasi se vzpenjajočo pot skrajšati, smo   jo ubrali po strmem gozdu naravnost navzgor. Tako smo se približno uro časa   prebijali med živalskimi stezami in grapami navzgor, dokler nismo dosegli   markirane poti št. 615 na sedlo Prašnik. Tu se poti  na Kamnitega Lovca priključi steza iz Val   Brune. Po kratkem počitku in uživanju v razgledu na Nabojs, Viš, Montaž in   ostale severne stene vrhov v bližini smo nadaljevali z vzpenjanjem in   približno ob 11. dosegli vrh. Vračali smo se preko Planine Višarje v začetku   po poti št. 613, nato pa po nemarkirani stezi do vasi Riofreddo in do našega   izhodišča.

Kljub napornemu vzponu in strmemu spustu je bila tura za vse nas izjemna in zanimiva, saj smo se podali po prelepih in redko obljudenih poteh

Besedilo, fotografije: Karmen Pahor