VRŠIČ 51. SREČANJE PD PT SLOVENIJE - PS PT NOva Gorica

Kar 21 se nas je zbralo v Solkanu, kjer smo se razdelili v osebna vozila. V Bovcu smo se srečali s Trampužem in ostalimi in se porazdelili glede na naše cilje.

Trampuž je peljal po Kekčevi deželi 8 udeležencev.

Ostali, pa smo se odpravili na Vršič. Od tam smo se  odpravili do pod stene in se opremili za ferato. Udeležnce sem razporedila po skupinah, glede na kondicijo udeleženca, ker sem videla gužvo v ferati. Pred nami je bilo 30 udeležencev druge planinske skupine. Tako, da smo zelo, zelo pačasi napredovali. Ob tej priliki, se je izkazal kot odličen pomočnik Aleš.

Ko smo prišli na vrh, se je del skupine odločil, da gre še na Veliko in Zadnjo Mojstrovko. Ostali smo se spustili v dolino in nato se povzpeli  do naše koče, kjer smo se srečali še z ostalimi ki so prišli iz Kekčeve dežele,  pa še z našimi kolesarji, ki so prišli iz Trente. Vsi skupaj, tako člani iz Ljubljane, Novem mesta, Celja in Maribora in Nove Gorice smo se podružili. Tam so nam postregli s pripravljenim prigrizkom in „šilcem močnega“. S kulturnim programom smo vsi skupaj obeležili 51. srečanje našega društva na Vršiču in po 17h se odpravili proti domu.

Besedilo, fotografije: Ingrid Peršolja