CIMA DELLE CANGE 2002M, 21.10.2018 - PS PT Nova Gorica

Kker so jutra morka in je zato skala spolzka in zaradi ne preveč dobre napovedi, sem spremenila smer izleta. Namesto na Veliki Nabojs, smo se odločili iti na Visoko polico. Zapeljali smo se do Rajbelskega jezera. Od tam, mimo koče Bruner, po močno strmi navpični poti na sedlo Forcella delle Cenge, 1820m. Bili smo v čarobnem svetu zlatih macesnov, zelenega ruševja, šumečih potokov, sonca in viskokih vrhov.  Od tu dalje pa začne zahtevnejši del. Najprej spust in nato lahko poplezavnje in nato skoz ruševnje po našpičenem grebenu na vrh. Na vrhupa, kot na povelje sonce je ugasnilo in z njim vsa toplota tega dne. Veter je podil na tone megle iz doline. Iz daljave je veter prinašal snegec. Zato smo se toplo oblekli, dali kape na glavo in rokavice na roke, se kar obrnili in hitro sestopili na sedlo. Dolina je bila ovita v debelo meglo. Mi pa smo  po poti ki vodi v Rajbel, prek raznih bljižnic hiteli v dolino. Izbrali smo krožno pot. Megla nas je spremljala in tudi „žegenj“ z neba smo prejeli. Pa ni bil tako močan, saj smo suhi prišli do jezera in do naših vozil

Besedili, fotografije: Ingrid Peršolja